ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban a găsit calea legitimă prin care să-și facă de cap prin Transilvania. Pentru a avea mână liberă pentru declarațiile rasiste și revizioniste de la Tușnad, Orban a trecut pe la Palatul Victoriei, în numele unei așa zise vizite oficiale. 

Din prostie, premierul Ciolacu l-a primit, în mod informal, pe Victor Orban, fără să pregătească, în amănunt un asemenea eveniment oficial. În schimb, Guvernul României a dat curs apelurilor disperate ale oficialilor unguri din Harghita și a trimis jandarmii la Băile Tușnad, la școala de vară a revizionismului maghiar, , în număr mare, după ce diferite asociații românești se vor deplasa la conferință chiar în ziua în care Orban va ține celebrul discurs de susținere a politicii ruse, în numele unei așa zise lozinci, ”timpul păcii”.

Interviu, în exclusivitate, cu Mihai Târnoveanu, președintele Asociației Calea Neamului

Realizator: Costel Oprea

Video și montaj: Virginia Oprea
 
 
***
 
Când statuile Istoriei Naționale sunt printre fiare vechi, vin alții și își ridică propriile statui; ale stăpânirii. Așa se ridică Brukenthal, Bethlem, Kolocsey...așa vine Viktor Orban cu Laszlo Tokes la Băile Tușnad, așa sunt chemate în instanță Crucile Eroilor. Așa ne este luată Libertatea, Istoria și pâinea de la gură. 

Cu ajutorul lui Dumnezeu vom scoate dintre fiare ce iubim noi mai mult, vom scoate dintre fiare sufletul nostru de român. Vom șterge de pe obrazul acestui popor lacrimile umilinței, neputința și deznădejdea. Cum putem sta fără să reacționăm, pașnic și demn, atunci când un prim ministru al unui stat străin vine în România să ne spună, bocind Tratatul de la Trianon, că Transilvania, ,,Ardealul nostru sfânt" trebuie ,,să rămână împreună cu patria mamă", adică cu Ungaria???

Sâmbătă, 9,30 în fața Bisericii Ortodoxe din Băile Tușnad. Nu există niciun temei legal ca cineva să ne oprească. 

Cu Dumnezeu înainte!

***

Laszlo Tokes către Viktor Orban anul trecut la Băile Tușnad: „Dorim să îl rugăm pe domnul prim-ministru (Viktor Orban) să susțină eforturile de autonomie a Ținutului Secuiesc într-un mod mai eficient ca până acum, știind că integrarea fără drepturi comunitare și fără autonomie este un teren propice pentru asimilare”. 

Cam asta se discută la Băile Tușnad cu Viktor Orban...ne vedem sâmbătă 9,30 în fața Bisericii Ortodoxe din Băile Tușnad. De acolo pornim spre Universitatea de Vara. Accesați linkul de preînscriere și completați formularul.