ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Resping cu fermitate toate așa-zisele negocieri care s-au făcut ieri între reprezentanții județului Harghita și Bacău cu privire la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului!
 
Diversiunea este următoarea: după anunțul ridicării celor 150 de Cruci, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și Valentin Ivancea, omologul de la Bacău încearcă să ne convingă că vor găsi o "soluție" ca în Cimitirul de la Valea Uzului sau în altă parte, să poată fi cinstiți toți eroii!!!
 
Ei să găsească o soluție, ei, care au deschis și câștigat împreună procesul împotriva Crucilor Eroilor Armatei Române?
 
Individul pe nume Ivancea în 2019 era prefectul Bacăului din partea PSD și a acționat în justiție Primăria Dărmănești pentru faptul că a construit "ilegal" Crucile și Monumentul, Borboly, atunci,  ca și acum, preș. C.J. Harghita a făcut la fel. Au fost tovărași în procesele derulate în cei 4 ani.
 
Din cauza lor și a Serviciului Juridic ,,Miko Imre" al UDMR s-au demolat Crucile Eroilor Români, Constantin Toma, primarul Dărmănești fiind mâna care a pus în executare  sentința judecătorească, "conform legii". Din punctul meu de vedere Constantin Toma a greșit foarte grav făcând acest lucru, având cel puțin două variante să nu facă acest păcat, variante pe care i le-am și  transmis din timp, una dintre ele fiind demisia din funcția de primar. Nu a ținut seama de ele. Nu a vrut nici să mă anunțe când va pune in aplicare decizia tribunalului. Dumnezeu îl va judeca. 

Revenind la cele două personaje Borboly și Ivancea, le transmit următoarele: nu cred niciun cuvânt din ce spuneți, nu sunteți în măsură nici măcar să pronunțați o silabă, o literă, din noțiunea de Eroi Români. Voi sunteți ăștia: Borboly plecând cu coada între picioare din "marele" lanț uman în 6 iunie 2019 și Ivancea smiorcaindu-se în cabinetul lui de prefect în 1 Decembrie 2019 când am venit să-i cerem socoteală pentru intentarea procesului împotriva Primăriei Dărmănești, scuzându-se că nu a putut face față la presiunile venite de la guvern. 
 
Borboly, "negociatorul" și "împăciuitorul" a mai punctat ceva: o sticlă de bere răsuflată desfăcuta în cinstea dărâmării Crucilor Eroilor Armatei Române, imediat după aflarea sentinței. 

În privința Ministerului Apărării Naționale: nu aveți ce vorbi, negocia cu acești indivizi. Cu tot respectul pentru instituția unui minister al Apărării Naționale, așa cum v-am și transmis prin petiția semnată de Calea Neamului și Frăția Ortodoxă, trebuie să luați în administrare Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, Cimitir care începând cu 8 iulie va avea în componența 150 Cruci din lemn în memoria Eroilor Armatei Române.
 
Vă vom trimite încă o adresă oficială în acest sens. Fără cele 150 de însemne creștine pentru Eroii noștri nu aveți ce să luați în administrare, decât 600 cruci plus cateva monumente ale inamicilor din armata Austro-ungară. 

Concluzie: indiferent de ce se va întâmpla sau nu pe viitor cu "negocierile" de la Cimitirul Valea Uzului, dacă cineva se va atinge de cele 150 de Cruci, ridicate de noi, precum și de Crucea Mare care se va înălța în locul Monumentului demolat, nu vom răspunde de consecințe. Noi nu suntem Primăria Dărmănești.
 
Noi Nu cedăm la presiuni si nu negociem.Noi nu vom accepta în ruptul capului ca cineva, oricine, să se atingă de cele 150 de Cruci! Diferența esențială este aceasta: dacă pe viitor o instanță ne va pune in vedere să demolam Crucile, nu o vom face! Dacă ele vor fi demolate de extremiști, NU va fi deloc bine. Vreți pace, lăsați Crucile în pace, este mai simplu decât orice negociere. 

Notific prin acestă postare toți factorii răspunzători în acest sens. 

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Medicii stomatologi din România intenționează să organizeze un protest pașnic în vederea susținerilor drepturilor lor în conformitate cu Constituția României și legice subiacente. Conform avizului pentru protest, emis către primăria sectorului 1, manifestația va avea loc în data de 07.07.2023, începând cu ora 11:45, în fața Facultății de Medicină Dentară din București, precum și în fața Ministerului Sănătății.