ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când bogătașii bolșevici ai lumii îți ordonă să nu aprinzi toate becurile din apartament și să dai căldura pe mic pentru a salva planeta, uită-te la palatele lor ,,de spume minciunoase”, și spune-le că avioanele lor particulare consumă într-o oră energie, cât o comună din România. Mai spune-le că cei de la Davos, Bruxelles, Grupul Bilderberg, nu au stat iarna cu centrala pe 16, atunci când au decis să ne ”salveze” de ”încălzirea globală”. 

În țara noastră se vorbeste din nou despre criza energetică prin facturi imense la curent și la gaz. Imi aduc aminte de anii copilăriei mele din vremea lui Ceausescu, petrecute la Comănești, jud. Bacău, oraș minier, când aveam căldură în calorifere și la robinet cu porția iar atunci când se lua curentul zile în șir, bateria de camion care putea să alimenteze un bec și un tv. sport cu ecran diagonală de 30 cm, era marfă rară. Aceeași realitate se petrecea și la Moinesti, care era cu petrolul. Orașe care produceau direct, la propriu,  potențial energetic maxim erau ținute fără curent electric și fără căldură. Fenomenul exista în toată țara. Cam la fel va fi și acum, când aceeasi ideologie comunistă, neomarxistă, cum se cheamă în prezent, va vrea să salveze planeta de ”încălzirea globală”.  

Ceausescu vorbea de atunci de ”economisirea” curentului electric și căldurii din blocuri, de case nici nu mai putea fi vorba, căci avea mania dărâmării lor și cred că ar fi fost un agent perfect pentru noua ordine mondială care ne vrea pe toți la un loc într-un mare bloc, fără resurse proprii, fără identitate, în întunericul ”verde” globalist, comunist și cu program ideologic la tv, mai mult de 2 ore cât era înainte, căci acum tinde spre non stop. Da, stiu, mulți vor spune că s-au făcut ”sacrificiile” acelea pentru a putea plăti datoriile și că în 89 România nu mai avea datorii. În ordine, dar cine a făcut  datoriile? Nu tot el? Care a fost productivitatea acelor datorii? Probabil pensia bunicilor nostri care au lucrat la CAP, din care își puteau cumpăra 3 litri de ulei și câteva pâini.  În comunism, ca si în neomarxism, resursele nu sunt lăsate libere într-un circuit economic firesc spre folosința oamenilor, ci arestate de ideologie sub diferite pretexte, ieri pentru plata unor datorii făcute fără nicio eficiență economică, care nu au adus bunăstare românilor ci doar au slujit luptei de a ajunge din socialism în comunismul ”pur”, astăzi, pentru implementarea neomarxismului cu ”energia verde” ce va salva planeta de așa zisa încălzire globală. 

În ambele situații românii au avut de suferit de pe urma acestor ”salvări”. Preturile la energia clasică, petrol, cărbune, se ridică brusc și spectaculos, fără ca acest lucru să aibă o justificare practică, căci nu s-au facut spre exemplu investiții în tehnologii de ultimă generație care ar motiva acest aspect, ci pentru a-i motiva ideologic, propagandistic, pe oameni să accepte fără împotrivire politica statului de a îngropa formele clasice  producătoare de energie, pe care România le deține din plin ca resursă naturală. Minele de cărbuni se închid, petrolul și gazele sunt controlate ca posesie sau distribuție de străini, hidrocentralele nu arată nici ele prea bine, așa că vor fi ”salvate” tot de niște companii din afară iar românii vor trebui să trăiască cu vânt, adică să depună proiecte europene pentru eoliene să aibă lumină în case. 

,, Munții noștri aur poartă, / Noi cerșim din poartă-n poartă. / De-am închide-a Țării poartă, / Alții ne-ar cerși la Poartă!”