ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Știrile oficiale scot în față ”marea realizare” a lui Kelemen de a îi cere lui Orban ca Ungaria să sprijine aderarea României la Schengen! Șeful UDMR a spus astfel ”bună ziua” pentru televiziunile din România. Știrea reală este însă (vedeți link comentariii) că Ungaria va spori în mod masiv cu sute de milioane de euro finanțările pe învățământul în limba maghiară din România, inclusiv pentru studenți.
 
Pe scurt, pentru a vă da seama, conform declarațiilor oficale, guvernul Ungariei ,,întreține și susține” 300.000 de copii maghiari din afara Ungariei, imensa majoritate fiind din Transilvania.  Pe zona educațională, religioasă, culturală s-au alocat peste 400 miliarde forinți, sprijin direct venit din partea guvernului Ungariei. La aceste sume se adaugă altele aproape la fel de substanțiale venite prin diverse programe generate asociații, fundații maghiare.

Pe lângă acest aspect, să luăm în calcul si finanțarea din partea guvernului țării vecine ce se alocă pe zona agricolă, credite cu dobânzi modice pentru fermieri, agricultori, inclusiv pentru achizitionarea de terenuri arabile, livezi, păduri, în toată Transilvania și nu numai. Din această realitate, coroborată cu influența politică a UDMR în guvernele României, rezultă tabloul co-suveranității Ungariei în țara noastră. 

Scriu aceste lucruri nu pentru a ne ”jelui”, ci pentru a conștientiza pericolul realității respective, pentru a atrage atenția asupra acestui fapt zonei suveraniste de pe la noi ”sedusă” de suvernanistul Viktor Orban care subminează suveranitatea României, la fel cum face si UE. Reacțiile sunt doar în fața biroului politic de la Bruxelles, nu și în fața guvernului condus de Viktor Orban. Oare de ce? Reamintim că obiectivul politicii Ungariei si al vârfului ei de lance în România (UDMR) este obținerea autonomiei teritoriale pe criteriu etnic într-o primă fază si mai apoi alipirea unui teritoriu din statul român, la Ungaria. Faptul a fost spus cu subiect și predicat inclusiv la Băile Tușnad de către Viktor Orban.
 
După ce premierul a vorbit de război, UE, familie și de obiectivul Ungariei de a deveni a treia țară din lume producătoare de baterii pentru mașinile electrice, domnul a concluzionat că ,, Patria trebuie să rămână împreună: Transilvania și celelalte zone locuite de maghiari din Bazinul Carpaților trebuie să rămână împreună”. 

Cam la fel cum au fost împreună în timpul Dictatului de la Viena când Ungaria si-a exercitat pe deplin suveranitatea în România...dar pentru unii nu contează asta. Contează însă pentru cei patru sute de mii de români din Covasna, Harghita, Mureș, zone direct vizate într-o primă fază, premărgătoare planului de retrasare a granițelor fostului Diktat, care fac direct legătura teritorială cu Ungaria. 

Contează pentru fiecare român ce trăiește cu adevărat românește, de la Nistru până la Tisa. 

Pentru fiecare milimetru pătrat de teritoriu național, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, pentru Libertatea de a fi Român!