ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Timp de o oră și ceva a trebuit să dau explicații cu privire la organizarea Zilei Eroilor la Valea Uzului, sărbătorirea Trianonului la Sfântu-Gheorghe și să fac analiză pe text la trei articole scrise de mine anul trecut, referitoare la proiectul de lege al autonomiei ținutului secuiesc și Codul Administrativ elaborat de UDMR.
 
În mare, aceleasi chestiuni din dosarele CNCD, strategia fundației maghiare fiind să ”împingă” lucrurile în sfera penalului, folosindu-se de legea privitoare la instigarea la ură și discriminare. Sper, de fapt am convingerea, ca referatul domnului Comisar către Parchet să fie obiectiv.

Mi-am adus aminte de audierile din anii trecuți, Secția 4 si Secția 1, de cele de la CNCD, de cea de la Curtea de Apel Mureș și am început oarecum să mă obișnuiesc cu atmosfera de teatru absurd. Teamă nu mi-a fost niciodată, nicio secundă. Revoltă interioară am avut în fața ne-întelesului, dar am înțeles, deși știam de fapt, că trăim vremurile în care, oricare Înțeles se răstoarnă, fiind într-o lume unde cuvântul și acțiunea românească ajung să fie judecate si chiar amendate (CNCD) de instituții ale statului român. 

Care este soluția? Singura soluție este să merg mai departe, cu o și mai mare determinare, mai ales pentru că în toată această luptă nu sunt singur, ci împreună cu voi, cei care tocmai citiți aceste rânduri. Vă mulțumesc din tot sufletul pentru asta! Merg mai departe și pentru că mă aflu pe acest drum nu de un an sau doi, ci cam de 30 de ani, de când eram elev într-un frumos oraș din Moldova, numit Iași si de când am început să port chimir pe-o cămasă neagră, student fiind la Târgu-Mureș, pe când se organizau acțiuni pe un telefon mobil cât o cărămidă, vorbind câte 3 secunde pentru a nu fi taxat.
 
Sunai omul de câte 4, maximum 5 ori, 3 secunde de fiecare dată și fiecare știa ce are de făcut. Acum stai de vorbă cu omul un an...în fine, alte vremuri, eu am rămas la ideea că dacă nu se înteleg lucrurile în 3 secunde nu se mai înțeleg deloc.

Oameni buni, deocamdată cei care dau cu subsemnatul pentru cauze românești pe la diverse instituții sunt puțini, am însă impresia că vor fi din ce în ce mai mulți în următorii ani. Avem un tablou al societății din România care seamănă cu un lan, să separăm grâul de neghină și să ne unim împotriva norilor negri pe care-i vedem cu toții, să ne unim grâu cu grâu, grâu cu grâu, grâu cu grâu, căci neghina este a norilor negri.

 
Unitate, unitate și din nou unitate!
Doamne ajută!