ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia și Ucraina, un imperiu și un stat care ocupă teritorii românești. Rusia a inventat ,,limba moldovenească” în Basarabia, predată de Armata 14 din Transnistria, cu logistica politico-economică de rigoare iar Ucraina interzice pur si simplu orice recunoaștere istorică a românilor pe teritoriul ei, Zelenski, continuînd politica de asuprire a identitătii naționale românești dusă de predecesorii lui.
 
De cealaltă parte, a făcut senzație declarația lui Vladimir Putin, referitoare la faptul că Uniunea Sovietică prin Stalin, a dat Ucrainei părți din România. Asadar, brusc, în plin conflict cu Ucraina, în Vladimir s-a trezit adevărul istoric! Nu s-a trezit nici pe timpul când în postura de ofițier KGB slujea Uniunea si nici de 22 de ani încoace de când este la cârma Rusiei. Dar ce să vezi, revelația adevărului o are doar parțial, căci nu suflă niciun cuvânt despre ocuparea Basarabiei atât de Uniunea Sovietică, cât și de Rusia pe care o conduce imediat de un sfert de veac. Despre Tezaur...care Tezaur (?!) și sovromuri (companii sovietice, un fel de multinaționale, care au devalizat economia românească imediat după război) nicio tresărire.

În aproape altă ordine de idei, s-a dat pe ”piață” un sondaj care dezvăluie procentele propagandiștilor ruși din diverse partide. Nu prea mă interesează rezultatele, oricum sunt împărțiți peste tot, ideea este că cea mai puternică propagandă rusească este generată de idioții si deștepții utili de dincolo și de la noi, care ne anulează suveranitatea, atacă identitatea națională românească, implementează legi contra firii, educația sexuală în scoli, distrug economia națională, atacă Biserica, arucând asupra României un întreg arsenal globalist. Aștia sunt cei mai tari propagandiști ai Rusiei, fără ăștia, Putin la bustul gol la zăpadă cu ochelari de soare călare pe cal, ar fi un simplu clovn, așa cum este și Zelensky de altfel, și nu un ”erou” al sălvării omenirii. Punctual, în România, dacă mai iese de vreo două ori Bulai pe trotinetă la război pentru Ucraina sau Iohannis cu masca pe figură dând declarații ”sobre”, sovietul suprem al lui Putin, cu siguranță va pune o medalie de victorie socialistă a Rusiei pe pieptul si capul lor sec. Dacă ar mai zice ceva pe sensul asta Rafila sau mai ales Arafat de la situațiile de urgență, cei remunerati în ruble din partide și presă s-ar putea duce lejer în concediu, cu plată bineînțeles, pe Costa de Auzur sau în Florida, căci, culmea, in Rusia nu ar vrea să se mută niciunul...chiar nu stiu de ce.

Biden și Macron tocmai ce au primit medalia, coronița cu flori de propagandă, de Merkel ce să mai zic... o are de mai mult timp.

Cam asta ar fi...despre război...