ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe aceasta o voi plăti, căci are în spate o lege votată de parlament, chiar dacă aceasta este nedreaptă. Așa cum am mai spus, îmi asum încălcarea legii. Atunci însă când am avut o minimă șansă de succes în contestarea altor amenzi, le-am contestat. 
 
Asa a fost cazul celor trei amenzi care mi-au fost date de CNCD anul trecut, total 8000 lei.  Două au fost deja anulate de Curtea de Apel Brașov în decembrie (multumesc din suflet domnului avocat care m-a reprezentat), una fiind însă pe rol la Înalta Curte de Casație și Justitie, de aceasta ocupându-se avocat Marina Ioana Alexandru.  Acuzațiile au fost atunci de incitare la ură, discriminare etc, bazate pe textele și acțiunile mele. 

Pentru protestul de la Sibiu (foto mai jos) împotriva ridicării statuii lui Samuel Brukenthal, am primit deasemenea, două amenzi, una pentru faptul că nu am respectat locul indicat de primărie pentru manifestare, anume cel din spatele statuii, acțiunea având loc bineînteles în fața ei. Baza legală a acestei amenzi a fost că în fața statuii se desfășura în acelasi timp cu protestul nostru o altă manifestare. Pe aceasta am plătit-o, asumându-mi din nou încălcarea legii, dar nu si încălcarea demnității noastre de români, de a sta la coada baronului.  A doua amendă pentru Sibiu, de 1500 lei, este însă în curs de contestare, urmând să fiu citat la tribunalul din Sibiu. Mă voi duce acolo cât de curând, căci acuzațiile sunt de-a dreptul aberante, anume, că, s-au folosit lozinci jignitoare la adresa...mai sus numitului baron. Pentru asta nu există în opinia mea nicio bază legală, deci consider că nu am fost nevoit să încalc vreo lege, lozincile la adresa lui Samuel Brukenthal fiind în consens cu realitatea. Vom vedea cum analizează tribunalul din Sibiu acest aspect. 

Cam despre asta e vorba în mare...si despre unele acțiuni menite nu doar să amendeze ci în primul rând să intimideze persoana amendată si familia acesteia. Îmi aduc aminte când au venit prima dată jandarmii la ușă să-mi aducă o amendă...fix când eram la Bacău, în 2020, la comemorarea martirului Corneliu Niță, primul student omorât la Pitești de comuniști. Chiar când parcam masina la Bacău, mă sună nevasta: au venit domnii de la jandarmerie să te amendeze pentru că nu ai avut mască la Sfântu-Gheorghe, când ai făcut tu ceva pe acolo! Foarte frumos, zic, semnează de primire. La două zile după 21 decembrie, la fel, jandarmii la poartă pentru o amendă veche, ca un făcut, nici atunci nu eram acasă. Mulțumesc lui Dumnezeu că am o soție care nu se pierde cu una cu două, când îi vin jandarmii în negru la ușă. Tot respectul si toată dragostea mea! Mergem înainte! Niciun pas înapoi.

Mâine seară vă voi ține la curent în privința banilor strânși pentru plata amenzii din 21 decembrie, vă mulțumesc încă de pe acum tuturor pentru solidaritate și dragostea frățească! 

Acest popor minunat, pe care străinii vor să-l umilească și să-l supună, are resurse nelimitate de curaj, demnitate și dragoste frățească. 

Aveți Nădejde! Doamne ajută!
 
 
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane și persoane în picioare