ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eu vreau pace, nu sunt neutru. Din capul locului spun că România NU trebuie să se implice militar în Războiul din Ucraina, în niciun fel. Vorbesc în continuare de atitudinea mea, de om simplu, față de acest război, începând cu o întrebare, neutralitate=pace? De neutralitatea mea personală vorbesc.

Când NATO a bombardat Iugoslavia în 1999 am organizat un marș împotriva agresiunii NATO asupra țării vecine. Nu am fost neutru, ci am fost pentru pace, am considerat acele bombardamente ca fiind absolut barbare și ilegitime. Nu am militat pentru ca Iugoslavia să se predea, ci pentru ca acel atac armat să înceteze. Nu am fost pro-sârbi, ci contra războiului dus asupra lor. Astăzi din nou, nu sunt neutru, ci sunt pentru pace, sunt contra războiului dus de Rusia împotriva Ucrainei, fără a fi pro-Ucraina. Ca pozitie față de români, între Iugoslavia (Serbia acum) și Ucraina nu este nicio diferență. Ambele ocupă teritorii românești, iar românii de acolo sunt lipsiți de cele mai elementare drepturi, au parte de acelasi regim. Pe Valea Timocului trăiesc aproximativ trei sute de mii de frați de-ai noștri supusi unui crunt proces de deznaționalizare. Cu toate acestea nu am fost de acord cu agresiunea NATO, dar bineînțeles, nici nu am defilat cu steagul Iugoslaviei, ci tot cu tricolorul românesc. Dacă în 99 am făcut marș contra bombardamentelor NATO, Înseamnă că am ,,băgat bățul prin gard" la NATO să aibă pretext sa bombardeze și România? Acum dacă sunt contra războiului dus de Rusia, înseamnă intr-un mod similar la fel, ca bag bățul prin gard la ruși? Și NATO și Rusia sunt la fel de aproape de noi și au cam același arsenal militar, inclusiv nuclear...pardon, NATO este chiar la noi, suntem țara membră, deci e mai "aproape" că Rusia.

Așadar cum as putea astăzi să sustin Rusia, mai ales că istoricul relațiilor ruso-române este asa cum îl stim cu toții, rușii invadând teritoriile românești de 12 ori, ultima dată instaurând aici cel mai crunt regim opresiv din istorie, anume, comunismul, soldat cu milioane de victime și cu decapitarea elitei intelectuale naționale, considerată fascistă, de către trupele ”eliberatoare” ale Armatei Roșii. În 1992 când au atacat Basarabia în Războiul de pe Nistru, la fel au spus, că trebuie să-i salveze pe basarabeni de ”fasciștii” români, Armata a 14-a fiind și acum prezentă în Transnistria. Grupul Ilașcu a fost judecat în cușcă și condamnat la ani grei de temniță. Ne întoarcem la actuala situație și remarc cu mare amărăciune cum mulți naționaliști de bună credință, aplaudă agresiunea Moscovei, ba mai mult, își pun mari speranțe că Putin ne va ”salva” de globalism, asta fiind cea mai tare glumă. Le readuc aminte că în Rusia vaccinarea a fost obligatorie pentru largi categorii profesionale și că vaccinul Sputnik a fost tot unul experimental, pe aceleași principii ca cele ce s-au folosit în Europa, SUA, doar numele și producția au diferit. Masca a fost de asemenea obligatorie în Rusia, inclusiv în aer liber, măsurile de carantină, la fel. Măsurile din plandemie au fost mai crunte ca în România. 
 
Apropo, pe la noi a dispărut brusc ”covidul”, în Rusia a dispărut, s-au anulat legile de restricții și de vaccinare? Încă o întrebare, ați văzut vreo manifestație anti-restricții, anti-vaccinare obligatorie în Rusia? Nu cred. L-ați auzit pe Putin că a pornit ”operațiunea militară” împotriva Ucrainei pentru a elibera țara de globalism? Nu. Nici nu avea cum, pentru că însuși Putin este un globalist și un inamic al naționalismului, prin simplul fapt că nu este în fruntea unei țări, ci a unei federații, Federația Rusă, care cuprinde 21 de republici și 67 de ,,subiecte federale”, ,,naționalități titulare”. Este o altă UE, în care diferite popoare, diferite națiuni sunt ținute la un loc într-un imperiu cu un guvern unic, președinte unic, monedă unică, limbă oficială unică. Nu cred, totuși, că cineva își imaginează că în Federația Rusă există libertate de exprimare, alegeri libere, respectarea legilor, lucruri pentru care noi am militat și milităm în continuare în România.
 
Nu cred că cineva speră ca o dictatură să fie înlocuită cu o altă dictatură unde amenzile, hărțuirile prin tribunale să fie înlocuite direct cu pușcărie. Nu spun asta pentru că am convingerea că ,,vor veni rușii peste noi”, ci pentru că am auzit, din păcate, voci care spun că ar fi bine să vină rușii peste noi, să ne ”scape” de ”ăștia”. Este o gândire total greșită, ce frizează trădarea. Nu trebuie să vină nimeni peste noi, sunt și asa alții pe capul nostru, trebuie să ne eliberăm noi înșine de sub actuala ocupație străină și să fim liberi ca români, nu să sperăm într-un mod de-a dreptul prostesc sau trădător, că ne vor ”salva” rușii.

Mișcările ”pacifiste” din 68, ,,Flower power” mergeau pe principiul că SUA și Occidentul trebuie să se dezarmeze, să renunțe la arsenalul nuclear, etc. Corect. Dar nici o voce flower-power nu scotea vreun sunet și despre dezarmarea URSS. Corect?

În aproape altă ordine de idei, s-a dat pe piață un sondaj, prin care aflăm că doar 25% dintre români ar fi dispuși să lupte în cazul în care cineva ar ataca militar România. Dezbatem și acest subiect.

Eu mă număr printre cei 25%, nu fug nicăieri.