ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aștept cu nerăbdare să-l revăd anul acesta la Tușnad atât pe el cât si pe Viktor Orban. Pe lângă bannerul de anul trecut, vom mai avea unul: ,,ținutul secuiesc nu există" si nu vom pleca până când nu vor pleca ei...asta dacă vor mai avea îndrăzneala să mai vină pe aici. 

Eminența cenușie a iredentismului maghiar, implicit a co-suveranității, Nemeth Zsolt, înalt oficial al statului maghiar, forțează nota și dă o replică instituțională României după ce ambasadorul Ungariei a fost convocat de ministerul nostru de externe. Ofenseaza în mod grav statul român, afirmând că în Ungaria se vor arbora steagurile așa zisului ținut secuiesc pe instituțiile publice, ca replică a faptului că acestea nu sunt permise pe instituțiile si în locurile publice din România. Șantaj în toată regula la nivel de stat! Nu numai șantaj, ci impunerea deocamdată simbolică, a autonomiei pe criteriu etnic, căci respectivul "steag" este în primul rând un simbol al autonomiei ținutului secuiesc, iar în momentul în care acesta se arboreaza pe o instituție oficială, devine drapel, devine semnul distinctiv al unui stat în stat, inclusiv în mentalul colectiv al întregi comunități din județele vizate de autonomie. Repet, al întregii comunități, inclusiv pentru românii care trăiesc acolo dar și pentru cei din restul țării. Una e sa vezi un steag "secuiesc" într-o curte de kurtoși și cu totul altceva este să vezi acel steag pe o instituție publică a statului român. Acest lucru se știe foarte bine la Budapesta, precum se știe foarte bine că în acest caz nu este nici pe departe vorba de respectarea vestitelor drepturi ale minorității maghiare. Este vorba despre implementarea autonomiei teritoriale.

Despre datoriile de care a adus vorba Nemeth Zsolt, vom vorbi în altă postare, chestiunea cu datoriile chiar merită dezbătută! 

Urmează 10 și 15 martie...suntem atenți cum vor decurge aceste manifestări, să nu aibă nimeni nicio îndoială. 
Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!