ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din adâncul sufletului mulțumesc tuturor românilor din țară și de peste granițe care au trimis fonduri în contul Asociației Calea Neamului, fără de care nu am fi ajuns lângă mormintele Eroilor pentru a le apăra de prigoana străină. Am putut astfel asigura transportul celor 100 de români din Covasna și Brașov precum si hrana pentru o zi întreagă celor 35 de copii care ne-au însoțit. Am plecat în zori și am ajuns acasă după miezul nopții. Mulțumesc tuturor celor care au distribuit postările referitoare la Ziua Armatei, care au lăsat un gând bun în comentarii sau un simplu semn de încurajare, totul contează.

Mulțumesc filialei Covasna a Asociației Calea Neamului, condusă de bunul meu prieten, vrednicul și viteazul român de toată cinstea, Gheorghe Samoilă care s-a mobilizat exemplar, filialei Mircestii Noi de Vrancea condusă de sora noastră Tanța Stan, prezentă la toate manifestările Calea Neamului indiferent câte sute de kilometri trebuie să meargă pentru asta.
 
Dumnezeu să le răsplăteasca jertfa și prezenta lor atât de frumoasă, asemenea unui mărțișor al primăverii. Îl îmbrățișez cu mare drag pe vechiul meu prieten de peste 27 de ani, Iurie Movileanu, presedintele filialei Calea Neamului din Bacău, basarabeanul cu sufletul cât o pâine mare și caldă, prezent de asemenea necontenit în lupta pentru Crucile Eroilor și identitatea națională. Îi mulțumesc pentru asta!

Mulțumesc Frăției Ortodoxe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și personal lui Dan Grăjdeanu pentru prezența însemnată de la Valea Uzului, efortul lor fiind cu atât mai mare, cu cât tocmai ce terminaseră o tabără grea de muncă la Mănăstirea Paltin. Am simțit din partea lor o dragoste creștinească sinceră, care este bineînțeles reciprocă, reusind să trecem peste toate neîntelegerile din trecut. Am fost ca două cete care s-au reîntâlnit după ceva vreme pe aceeasi baricadă a câmpului de luptă. Privirile noastre au fost chiar mai calde decât odată și asta m-a bucurat nespus.

Mulțumesc Stării de Libertate, lui Pompiliu Diplan și surorii noastre de suflet Alexandra Spireanu care au venit de la sute de kilometri depărtare, cu ochii plini de fericire ce au alungat oboseala. Mulțumesc Legitimă Apărare cu Luis Bratu, îmbrăcat cu haină grea de cioban, așa cum bine îi stă unui luptător neobosit. Prezența lor a contat foarte mult, ei fiind nucleul central al protestelor de la București, într-un cuvânt, reprezentanții Capitalei României în lupta pentru Crucile Eroilor de la Valea Uzului. Prezenta lor și a sutelor de oameni de pe întreg cuprinsul țării a fost si este vitală, dovedindu-se astfel că Valea Uzului nu este un ”subiect” local, ci unul național. Acesta este lucrul cel mai important, aceasta este ideea. Moldovenii de pe Linia de Fier a Moldovei, pentru care am un deosebit respect și pe care îi știu din copilăria mea petrecută acolo, ca oameni cu demnitate, oameni cu piept de granit și suflet de crin, luptă pentru memoria bunicilor și străbunicilor lor cu și mai mare înversunare atunci când văd lângă umărul lor, umărul fraților și surorilor de pe tot cuprinsul țării. Le mulțumesc din tot sufletul pentru tărie, inclusiv prietenului nostru bun, Constantin Toma, care nu se lasă răpus, deși asupra lui din 2019 încoace s-a abătut o adevărată furtună venită atât din partea străinilor cât si din partea unor trădători. Nu-i este deloc usor, credeți-mă. Mulțumesc tinerilor din corul Resurrectio si în mod deosebit doamnei profesoare Gabriela Biea pentru prezența constantă la Valea Uzului, anul acesta o parte din acesti minunați copii, ducând cântecul românesc peste hotare, trimițând însă reprezentați și la manifestările de la Cimitirul Internațional al Eroilor.

O prezență cu totul specială a fost aceea a veteranilor de război, Asociației Cultul Eroilor Regina Maria și cadrelor militare în rezervă și retragere, reprezentați de Domnul General de Flotilă Aeriană, Profesor Doctor Vasile Florea, General de Brigadă Ioan Procopie, domnul Voicu Dănuț, respectiv, domnul colonel Costel Ciupercă. Toți acesti români deosebiți în uniformă militară au dat alături de preoții care au ținut slujba Parastasului un cadru cu adevărat solemn întregii ceremonii. Le mulțumesc din adâncul sufletului. Am fost onorați să-i avem în mijlocul nostru!
Sărut mâna Părintelui Amfilohie care încă de la început, din ”focul luptei” ne-a călăuzit cu cuvântul de foc al Sfinției Sale, întărindu-ne cu rugăciune. Adâncă recunoștință!

Nu luați în seamă ordinea mulțumirilor, nu contează. Ceea ce cu adevărat contează este faptul că în vremurile anti-eroice există români care luptă pentru Eroi, devenind în acest context geopolitic nefast, eroi. Nu au o viață usoară, toți sunt cu diferite probleme personale, materiale, toți se zbat să aibă o viață decentă în aceste vremuri grele atât din punct de vedere material cât si sufletesc. Cu toate acestea, în acest timp în care nu mai se găsește timp pentru nimic, ei alocă timp, adică resurse sufletești, materiale, pentru Timpul Eroilor.

Ei merg așadar cu Dumnezeu înainte pentru Libertatea de a fi Român, pentru Biruința Neamului Românesc!