ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laszlo Tokes cere Gvernului și Președenției României să oprească Asociația Calea Neamului! Invocă în acest sens un așa-zis ,,discurs la ură” și ,,acțiuni care incită la violență” desfășurate de Calea Neamului.
 
Noi cerem Guvernului și Președenției declararea lui Laszlo Tokes persona non grata în România! Cât tupeu are acest anti-român notoriu care a făcut atât de mult rău țării noastre!
 
Cât tupeu are să afirme aceste lucruri, când el, fiind alături de Viktor Orban la Băile Tușnad, i-a omagiat pe cei doi extremiști din HVIM care au vrut să ne arunce în aer chiar la Târgu-Secuiesc în 2015, ca replică teroristă la acțiunea noastră 1000 de steaguri tricolore românești pentru Harghita și Covasna! Se dovedește încă odată că am avut dreptate la Tușnad. Cineva trebuia să le spună fix în fața că ,,Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!”.
 
Pentru ce suntem catalogați, inclusiv de posturi tv. românești, ca fiind extremiști? Pentru faptul atât de simplu și firesc că vrem să aniversăm Ziua Națională a României în Târgu-Secuiesc?  De ce tocmai acolo? La fel de simplu, pentru că acolo este contestată Marea Unire de la 1918, pentru că acolo este contestat Trianonul. Noi mergem, am spus asta încă de la început, acolo unde valorile identitare românești, dobândite prin voința lui Dumnezeu și păstrate prin sângele vărsat pe câmpurile de luptă de românii din întreaga țară, sunt amenințate și negate. De aceea, noi, moldovenii, muntenii, oltenii, transilvănenii nu venim ,,din afară” așa cum spune propaganda UDMR, ci suntem de drept aici, drept dat de bunicii și străbunicii noștri din războaiele gloriei naționale. Nici Laszlo Tokeș, nici Consiliul Național Secuiesc, nici Consiliul Național Maghiar din Transilvania și nici trădătorii nu ne pot opri, nu ne pot anula ”buletinele” de cetățeni ai orașului Târgu-Secuiesc date de înaintașii nostri care au murit pentru ca acest oraș să apartină nu doar celor care trăiesc propri-zis acolo, ci și nouă, tuturor românilor, adică și  celor ,,din alte județe”, așa cum le place unor primari UDMR să ne catalogheze. 

Frați și surori, fiți alături de noi de 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc, participați (începem la ora 12, Biserica Ortodoxă Pogorârea Duhului Sfânt) sau ajutați-ne cu costurile pentru transport mai ales, care este foarte scump, cu orice sumă de bani, în contul Asociația Calea Neamului RO62BRDE080SV52855930800. În presa maghiară și pe televiziuni se spune ostentativ că cerem fonduri pentru această acțiune. Da, vă cerem sprijinul, pentru că de unii singuri nu putem acoperi toate cheltuielile, pentru că nu primim bani de la stat sau de la alte state străine, așa cum primesc alții. Organizațiile satelite UDMR beneficiază de sprijin masiv direct din Ungaria. Noi însă avem ajutorul vostru, ca la fiecare acțiune, altfel nu am putea face mai nimic. Este foarte greu pentru toată lumea, mai ales în aceste vremuri, dar cu determinare și jertfă vom reuși să mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc.

Suntem umăr lângă umăr în Linia Întâi!