ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel mai cumplit război pentru noi se desfășoară chiar aici, în interiorul României, de zeci de ani încoace, prin ocuparea de către forțe externe a resurselor identitare și materiale naționale. Statuiile vechilor ocupanți, inaugurate ”la nivel de stat” parafează la nivel simbolic ocupația. 

Săptămâna viitoare, Judecătoria Sibiu va da verdictul în cazul contestării unei amenzi aplicate pe motivul deranjării liniștii publice prin lozincile ”jignitoare” la adresa baronului Brukenthal. 

Tot săptămâna viitoare, la Sibiu, duminică, 6 martie, Asociația Calea Neamului organizează cu sprijinul parohiei ortodoxe a Bisericii cu hramul Sfântul Ioan Iacob Românul, păstorită de Părintele Cătălin Dumitrean, comemorarea martirilor Horea, Cloșca și Crișan. 

Războiul intern nu a avut nevoie de arme de foc, căci agresorul a subminat mai întâi conștiința națională, anulând în mare parte din popor sufletul neamului. Așa avem de enorm de mulți ani, un stat înstrăinat, generat de o clasă politică vândută unor interese străine ostile. De aceea nu mai avem resurse materiale, energetice, industriale, agrare, de aceea ne reglează alții facturile la utilități, de plătim până și apa de la robinet, nu mai vorbesc de gaz și curent electric, unor companii ce nu au de a face cu România; în curând vom da bani si pe aerul ce-l respirăm...căci nu este destul de ”eco”, deși nu mai poluăm de mult timp mai nimic, căci industrie zero, masini pe cap de locuitor, pe ultimul loc în Europa...par multe, pentru că tot pe ultimul loc suntem și la infrastructura rutieră...nu mai concurăm cu Bulgaria, ci cred că am trecut la concurența cu Albania. Acesta este războiul intern, pe care ”marii” analiști în ale războaielor externe, îl ”uită”, dar pe care românii îl simt cu vârf și îndesat pe propria piele, tăbăcită ce-i drept, de-a lungul istoriei, de aici probabil și reacția mai puțin vizibilă.

Nu vom putea învinge în această confruntare decât atunci când ne vom recupera sufletul neamului. Fără acesta, orice rastel va fi plin doar cu arme ruginite, căci slabe vor fi brațele ce le vor ridica.

Aveți Nădejde, din cea mai adâncă prăpastie ne vom ridica!