ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un cunoscut site de limba maghiară https://szovetkezettv.hu/mihai-tirnoveanu-nyilt-levele.../ preia și susține scrisoarea mea deschisă către maghiarii din România, prin care îi îndemnam să pună presiune pe parlamentarii UDMR să nu voteze proiectul de lege referitor la impunerea Certificatul Verde, care va intra la vot în parlament.
 
Aveți aici punctul de vedere al site-ului respectiv, care include si o petiție semnată de 386 de cetățeni români de etnie maghiară, împotriva obligativității w@xxinarii și a restrângerii diferitelor drepturi ale omului prin restricțiile aberante. Petiția a fost formulată în septembrie 2021. Nu sunt de acord bineînțeles cu expresia (Transilvania Ungară, cel puțin așa dă traducerea automată google) din titlul petiției, dar așa cum am spus si în scrisoarea mea deschisă, dacă e să ne luptăm între noi, măcar să ne luptăm ca oameni liberi, nu ca niște ,,Coduri QR”, w@xinati cu forța.


,,Istoria produce adesea situații extraordinare, interesante, niciodată imaginate.

Se poate observa clar că dictatura covid globală și globalism se opun în mare parte partidelor și organizațiilor naționaliste care își păstrează identitatea națională.

Este cazul și în România. AUR și Mihai Tîrnoveanu, Asociația Calea Neamului sunt cei mai hotărâti critici ai planurilor guvernului de vaccinare și discriminare.

Din păcate, niciuna dintre organizațiile politice ale ungurilor din Transilvania nu își asumă părerea majorității secuilor, 70% dintre ungurii din Transilvania (mai mult de 90% la sate), adică împotriva vaccinării.
DAHR (UDMR) forțează propaganda vaccinării cu o agresiune deosebit de brutală, nesocotind opiniile oamenilor. Ceilalți membri ai organizației ascultă, pentru că dacă ar tăia cordonul ombilical dependent de guvernul ungar - în condițiile în care nu au nici o bază de masă și nici resurse proprii -
ar dispărea în scufundare ca o turmă care face o călătorie acasă în Harghita ceata.
Pe latura anti-covid și anti-discriminare a României, mai multe persoane au recunoscut situația care, din cauza amenințării actuale la adresa tuturor, atât românilor, cât și maghiarilor, a împins forțele naționale, care nu erau în armonie între ele, să aceeași parte a baricadei.

Încă de la început, Asociația Presei Independente și-a exprimat poziția pe care Mihai Tîrnoveanu și-a exprimat-o acum în scrisoarea deschisă către maghiarii și secuii din Transilvania.

Scrisoarea lui Mihai Tîrnoveanu în limba maghiară:

Invitație pentru maghiarii care locuiesc în România:

faceți presiuni asupra reprezentanților DAHR să NU voteze proiectele de lege cu Certificatul Verde!
Noi, românii liberi, am făcut asta cu „ai noștri”, le-am trimis zeci de mii de e-mailuri și am intrat în grevă în fața sediului partidului lor.

Trebuie să vă întrebați de ce eu, pe care îl considerați un „inamic”, fac acest apel, această scrisoare deschisă. Cu siguranta multi romani gandesc la fel. Cred că toți suntem în aceeași situație în care libertatea și demnitatea noastră umană sunt călcate în noroi atunci când trebuie să ne scanăm cu un cod QR de genul „bunuri!” Pentru a intra într-o instituție publică, loc de muncă sau orice alt loc.

Cred că UDMR nu vă reprezintă pe deplin din momentul în care dă mâna partidelor noastre trădătoare „noi” pentru a servi agenda globalistă dictată de corporații și organismele internaționaliste. Eu cred că UDMR vă vinde iluzii autonome strict din punct de vedere electoral, pentru că până și liderii UDMR sunt conștienți că nu va exista regiune autonomă în România în mijlocul țării.

Singura „investiție” a UDMR din Harghita, Covasna, județul Mureș, care este de ani de zile la guvernare cu diverse partide, vinde această iluzie. UDMR nu este capabilă să facă acest lucru, dar este capabilă să strângă fonduri pentru această iluzie pe propriile conturi maghiare.

Pe de altă parte, realitatea este că atât voi, maghiarii, cât și noi, românii, luptați pentru identitatea noastră. Este o luptă veche, o știm cu toții, o luptă amară de-a lungul istoriei. Acest lucru se întâmplă și astăzi și va continua până la Judecata de Apoi, suntem pe părți diferite, dincolo de „jocurile” politice.

Dar pun o întrebare simplă: cum ai de gând să lupți pentru identitatea ta când un portar de la o primărie sau un supermarket scanează cu un telefon la intrare? Cum ai de gând să-ți ridici capul? Cum vei lupta cu această luptă când managerul tău maghiar va fi concediat dacă nu ai c @ widpașaportul tău Unde vor fi, atunci, libertatea și demnitatea voastră? Care va fi lupta maghiarilor dacă îți pierzi libertatea ca popor? La ce va fi de folos predarea limbii maghiare dacă copiii tăi sunt în sfârșit scanați când intră în clasă?

Nu simți că această umilință este sugrumatoare, indiferent de limbajul rostit? Nu credeți că obligația de a deține un certificat vă anulează drepturile? Faceți campanie pentru drepturile maghiarilor voștri, renunțând la drepturile voastre populare? Credeți că vi se pare corect și logic ca aleșii DAHR să voteze acest lucru?

Ha különböző, egymással szöges ellentétben álló frontokon fogunk találkozni a harcban, akkor szabad emberként nézzünk szemtől szembe, ne pedig szegény szerencsétlenekként, akiket épp most szkenneltek be hordárnak. Minden kétséget kizáróan, őszintén mondom, újra és újra találkozni fogunk, szemtől szembe, az Úz-völgyében, Kézdivásárhelyen vagy Sepsiszentgyörgyön, a végsőkig fogjuk vívni a csatáinkat, soha nem lesz vége; de ha már meg kell vívnunk őket, akkor szabad emberként, románként és magyarként vívjuk meg őket, nem pedig egy szegény bizonyítványba írt kódként, nem pedig az új Komintern Internacionálé által diktált globalizmusnak alávetett rabszolgaként. Különben nevetségesek lennénk, mindkét oldalon. Olyanok lennénk, mint a bábuk, egyszerű kartonbábuk, akik harcot imitálnak.

Tehát egy egyszerű üzenetet kérek, sőt kérlek Titeket, hogy forduljatok az RMDSZ parlamenti képviselőihez, e-mailben vagy közvetlenül az RMDSZ székházához:

NE szavazzanak a Zöld Tanúsítványra!

Ne hagyjátok magatokat legyőzni a félelem és a propaganda által! Egyébként, mint már mondtam, különböző oldalakon látjuk magunkat, de nézzünk egymás szemébe, mint szabad emberek! Ha nincs szabadságunk, akkor biztosan nem lesz identitásunk sem!

Aláírás: Mihai Tîrnoveanu, a Calea Neamului Egyesület elnöke.
______________________________________________________
Vészhelyzetben a kinyújtott kezet szükséges és illendő elfogadni. Szégyellheti magát az egész magyar romániai politikum, hogy ezt nem ők tették meg. Az alábbi levéllel reagáltunk Mihai Tîrnoveanu felhívására.
Magyarul:

Mihai Tîrnoveanu Úr!

Olvastuk az Romániában élő magyarokhoz intézett felhívását.

Mind a szándékával, mind a tartalmával egyetértünk.

Figyelmébe ajánlom a hónapokkal ezelőtt közzétett petíciónkat.

Sajnos az erdélyi magyarokat egyetlen politikai szervezet sem szólítja meg, hogy lépjenek fel, szervezkedjenek a közös ellenség, a covid-diktatúra elleni harcra.

Tapasztalatunk és meggyőződésünk, hogy a székely nép politikán kívüli többsége józan, realista és mozgósítható, elutasítja mind az oltást, mind a jelenlegi magyar, és román korrupt politikai berendezkedést.
Az erdélyi magyarokat, székelyeket nem könnyű kiszabadítani saját rögeszméik és a politikai rendszer fogságából, de mi, mint civil polgári kezdeményezés, tesszük, amit tenni tudunk, és szolidaritással és reménnyel követjük román barátaink diktatúra és oltás ellenes fellépését.

Székelynek is, románnak is megvan történeti identitása, hite, nemzettudata, amelyért a végsőkig harcol.
Most 2021-re a Teremtő olyan politikai helyzetet teremtett, amely vizsgáztatja a nemzetben gondolkodó, tisztességes, globális hatalomnak ellentmondó szervezeteket, embereket
.
Képesek vagyunk-e a közös ellenség elleni harcban félretenni ezer éves ellentéteinket, hogy mind román , mind magyar gyermekeink számára Istennek tetsző, emberi világot hagyjunk.

Ön kinyújtotta felénk a kezét. Tiszteljük érte.

Ha megnézi facebook bejegyzéseinket, a petíciót, láthatja a közös gondolkodást.
Isten segítse Önöket és minket e küzdelemben!

Kovács Gabriella – Sepsiszentgyörgy
Antal Imre – Csíkszereda
Kovács Nemes László – Székelyudvarhely
_______________________________________________
Románul:

Domnule Tîrnoveanu!

Am citit apelul Dvs. către cetățenii de etnie maghiară a României. Suntem de acord atât cu intenția, cât și cu conținutul său. Vă aducem la cunoștință petiția noastră publicată cu luni în urmă. 


Din păcate, nicio organizație politică nu face apel la maghiarii din Transilvania să ia măsuri și să se organizeze pentru a lupta împotriva dușmanului comun, dictatura COVID. Experiența și convingerea noastră este că majoritatea secuilor din afara politicii este sobru, realist și mobilizabil, respinge atât vaccinarea, cât și actualul sistem politic corupt din România. Maghiarii și secuii din Transilvania nu sunt ușor de eliberat din captivitatea propriilor obsesii și a sistemului politic, dar noi, ca cetățeni români apolitici și patrioți de naționalitate maghiară, facem ce putem și urmărim cu solidaritate și speranță acțiunile prietenilor noștri români împotriva dictaturii și a vaccinării. Atât secuii, cât și românii au o identitate istorică, credință, conștiință națională, pentru care luptă până la capăt. Acum, până în 2021, Creatorul a creat o situație politică care examinează,testează organizațiile și oamenii care au o gândire națională, care sunt corecți, contradictorii cu puterea globală. Suntem capabili să lăsăm deoparte diferențele noastre vechi de o mie de ani în lupta împotriva dușmanului comun, să lăsăm o lume umană care îi place atât copiilor noștri români, și maghiari, cât și lui Dumnezeu? V-ați întins măna către noi. Vă respectăm pentru asta. Dacă vă uiți la postările noastre de pe Facebook, la petiția noastră, puteți vedea gândirea comună.
 
 
Dumnezeu să Ne ajute în această luptă!
Kovács Gabriella- Sfântu Gheorghe
Antal Imre- Miercurea Ciuc
Kovács Nemes László- Odorheiu Secuiesc
__________________________________________________
A levél világos, egyértelmű. Nincs mit tovább kommentálni rajta.
A sajtónak, a médiának nem feladata politika "csinálása”. Feladata a sokoldalú, hitles tájékoztatás, amely minden demokráciában alapja a közélet működésének. Felvettük a kapcsolatot Mihai Lasca független parlamenti képviselővel is, aki szintén megszólította az erdélyi magyarokat.
https://www.facebook.com/DeputatMihaiLasca/videos/258060009675026
 
Presa pune cărămizi în această fundație. Ceea ce face „publicul” cu ea, fie că începe cu ea, fie că se construiește pe temelie, depinde de membrii iubitori de libertate, gânditori, chibzuiți, treji și curajoși ai maghiarilor și secuilor din Transilvania. https://szovetkezettv.hu/peticio-az-erdelyi-magyarsag-politikai-es-szellemi-vezetoihez/?fbclid=IwAR2aRF054NI2oJ2LOV1FjxiZ5oGJUxGVt3jZByrkfT4JWLeXl_FgEgM-V5w

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews