ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fenomenul Viktor Orban-Băile Tușnad se repetă. Atunci am fost acolo cu mesajul ,,Ceva există etern: Transilvania, pământ românesc!", sărindu-mi mai apoi în cap unii suveraniști români.
 
Astăzi în emisiunea doamnei Adriana Bahmuteanu am luat atitudine împotriva declarațiilor lui Katalin Novak și din nou am fost luat la rost de doi domni, Ion Spânu și Bogdan Duca (Sputnik).
 
Nu mă voi referi la cei doi, față de domnul Spânu având chiar o simpatie instinctivă și o plăcere a dialogului polemic.  Mă voi referi la "fenomenul" în sine. În mare, acuzațiile împotriva mea sunt de genul că atunci când iau poziție împotriva politicii iredentiste a statului ungar, fac "jocul" sistemului, abătând atenția de la probleme reale ale României. Se mai spune că de fapt nici nu există există o astfel de politică iredentistă, că Ungaria, UDMR nu fac niciun fel de demersuri în vederea obținerii autonomiei teritoriale pe criteriu etnic în Transilvania și că în general subiectele acestea sunt inventate de niște naționaliști securiști sau de-a dreptul tâmpiți, naivi etc.
 
Verdictul lor: este imposibil ca Transilvania să fie luată de Ungaria, chestia asta e doar o poveste. Încep cu finalul: "povestea" chiar s-a petrecut de-a lungul timpului. "Surpriză" pentru suveraniști: Transilvania a fost sub ocupație austro-ungara! Altă "surpriză": mare parte din Transilvania a fost sub ocupație exclusiv ungureasca în timpul Dictatului de la Viena, cireașa de pe tort fiind că acea anexare a Ardealului de Nord producându-se prin încălcarea unui tratat internațional semnat inclusiv de Ungaria și de marile puteri, anume Tratatul de la Trianon.
 
Așadar există un foarte periculos antecedent istoric. Mai recent, in perioada comunistă a existat câțiva ani Regiunea Autonomă Maghiară. Revenim in prezentul foarte recent: în 2018 UDMR-PSD au elaborat un proiect de lege al codului administrativ prin care limba maghiară ar fi devenit a doua limbă oficială în stat, proiect pe care am reușit să-l stopăm. In 2020, UDMR a depus în parlament un proiect de lege privitor la autonomia asa zisului ținut secuiesc, respins din fericire la vot. Acestea sunt fapte concrete. Nu mai punem la socoteală puzderia de declarații și atitudini ale liderilor politici din Ungaria, UDMR și ale altor formațiuni maghiare din România.
 
Dar...desigur, "sistemul" i-a pus lui Viktor Orban în biroul de prim-ministru harta "Ungariei Mari", tot el i-a agățat și fularul de gât, tot el îl duce pe Orban la meciurile Sepsi OSK Sfântu-Gheorghe unde se cântă imnul Ungariei și al "ținutului secuiesc" și tot sistemul îl "droghează" să spună la finalul discursului de la Băile Tușnad ca Transilvania trebuie să rămână împreună cu patria mamă. Sistemul o pune pe Katalin Novak să-și vanture fustele prin Ardeal vopsind borne și inaugurand statuiile ocupației și tot sistemul adună la Sumuleu Ciuc o sută de mii de oameni care flutură steagurile Ungariei și ale "ținutului secuiesc".
 
Iar atunci când noi luăm atitudine împotriva acestor fapte concrete, deducția "logică" este că facem jocul sistemului! Cred ca și Horea, Cloșca și Crișan și Avram Iancu, precum și Mihai Eminescu si toti cei care si-au dat viața pentru Transilvania in cele Doua Razboaie Mondialele făceau "jocul" sistemului, că altfel ar fi trebuit să se preocupe de altceva! Ca român, pe mine nu mă interesează și în niciun caz nu mă entuziasmează suveranismul Orban-Katalin, atât timp cât el este îndreptat și împotriva României. Eu nu mă raportez la interesele Ungariei, ci ale României. Dacă tâlharul care-mi sparge casa este suveranist, antiglobalist, asta nu înseamnă că trebuie să-l și primesc cu brațele deschise, fără să ripostez in modul cel mai ferm. Ideea principală este că-mi ocupă parte din casă, nu că este antiglobalist. Politica Ungariei o fi bună pentru Ungaria, dar în niciun caz nu este bună pentru casa mea, pentru România. Din păcate aceste banalități văd că trebuie spuse, explicate chiar! 

Personal sunt pe acest "front" de luptă nu de acum, ci din perioada studenției. Nu inventez probleme, ci reacționez firesc la ele. Demersurile Asociației Calea Neamului nu s-au rezumat doar la reacții împotriva politicii maghiare de la Budapesta ci au constat și în acțiuni concrete de susținere a educației naționale prin organizarea unor concursuri de istorie, de sprijinire a elevilor români prin burse, de trezire a sentimentului național în rândul tinerilor prin participarea directă a acestora la diverse evenimente identitare, pozițiile noastre împotriva restricțiilor din plandemie, inclusiv împotriva certificatului verde cu waxx obligatorie fiind cunoscute.
 
Am luat atitudine împotriva vânzării pământurilor agricole către străini, inclusiv prin manifestări de stradă, la fel cum am luat atitudine împotriva educație sexuale din scoli. Am desfășurat acțiuni caritabile pentru bătrânii aflați în nevoie și pentru copiii din orfelinate. Nu toate aceste lucruri sunt suficient de cunoscute, pentru că, desigur, făcând jocul sistemului mi s-au șters definitiv trei conturi de Fb din 2012 încoace, fiind nevoit la un moment dat să-mi modific numele, cel real fiind interzis. Acum "am voie", de vreo lună încoace, tactica alternativă fiind sa-mi restricționeze audiența, nr like-uri, multi prieteni spunându-mi ca trebuie sa apese de nu știu câte ori pentru a se înregistra o amărâtă de apreciere. 

Sunt Mihai Tîrnoveanu și singurul meu punct cardinal este România. Nu fac "jocuri", ci afirm  identitatea națională, reacționând în același timp după puterile mele la orice fel de atac antiromânesc atunci când acesta se petrece direct sau indirect. Pentru cei care se fac că nu înțeleg lucruri simple: ,,Nu lăsa Transilvania să se piardă, Dumnezeul nostru" înseamnă nu lăsa Transilvania să se "piardă" în România. 

Acesta este sensul. Înțeleg "ungurește" mai bine ca voi, căci simt cu adevărat românește. 

Cu cei care simt la fel, merg cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!