ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drept la replică dat postului Antena 3 care preia din presa maghiară acuzațiile de extremism la adresa Asociației Calea Neamului. Presiunile asupra noastră continuă. Fostul șef al Curții Supreme din Ungaria, Zoltan Lomnici, se alătură lui Laslo Tokes și transmite un avertisment dur autorităților române cu privire la parada pe care o vom arganiza astăzi la Târgu-Secuiesc. Zoltan i-a premiat anul acesta pe cei doi extremisti din 2015 care au vrut să ne arunce în aer. 

Dreptul la replică, vă rog să-l distribuiți!

Respingem ferm catalogarea Asociației Calea Neamului ca fiind organizație extremistă, de-a lungul timpului desfășurând atât acțiuni caritabile dedicate inclusiv cetățenilor români de etnie maghiară, asa cum a fost la Casa de Bătrâni din Hăghig, jud. Covasna sau la Orfelinatul de la Odorheiu Secuiesc, cât și acțiuni menite a întări identitatea românească din Transilvania, în special din judetele Covasna, Harghita și Mureș. Afirmarea valorilor perene naționale nu se înscrie la extremism ci se înscrie într-o stare de normalitate, libertate românească. Avem dreptul să sărbătorim ziua națională oriunde de pe teritoriul acestei țări, așadar și la Târgu-Secuiesc în centrul orașului. Vom participa la manifestările oficiale organizate de Prefectură la Biserica Ortodoxă aflate la marginea Târgului Secuiesc apoi pornim în marș spre centrul orașului unde ne vom desfășura propriul program dedicat zilei naționale. 

Niciodată la manifestările organizate de noi în Harghita și Covasna nu au avut loc violente venite din partea noastră. Am mai fost de 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc, atât în 2015 când s-a încercat un atentat terorist împotriva noastră pus la cale de extremiștii din organizația 64 de Comitate, cât și în 2017 când activitățile organizate de noi s-au petrecut fără niciun fel de incident. 

Anul acesta vom merge din nou acolo, Asociatia Calea Neamului împreună cu Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Corul Resurrectio, Comunitatea Identitară și Legitimă Apărare. Vom afirma strict propriile noastre repere naționale și-i vom omagia pe Eroii Armatei Române care au făcut Marea Unire din 1 Decembrie 1918. 

Milităm pentru Libertatea de a fi Român, de la Nistru până la Tisa, așa cum spunea Mihai Eminescu, nu suntem extremiști ci doar simpli români care își fac datoria față de această țară. 

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Mihai Tîrnoveanu, președinte Asociația Calea Neamului.
 
VIDEO de la Târgu Secuiesc: