ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incredibil: primarul UDMR Antal Arpad cere Armatei Române să nu mai desfășoare exerciții militare în apropierea orașului Sfântu-Gheorghe! (*)

Exercițiul militar s-a desfășurat pe raza poligonului care aparține Armatei de zeci de ani, aici desfășurându-se de-a lungul timpului numeroase astfel de aplicații.

Marți s-a încheiat un exercitiu de instrucție colectiva desfășurat de militari din Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” și Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi”, batalioane subordonate celor două brigăzi de vânători de munte, Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și  Brigada 2 Vânători de Munte „SARMIZEGETUSA”.

După 1990, Primăria Sfântu-Gheorghe a încercat constant prin diferite demersuri să intre in posesia terenului poligonului, cu scopul evident de a-l desființa, dar nu cred că până acum, vreun primar a avut tupeul să ceară pur și simplu Armatei să nu mai desfășoare exerciții militare în propriul său poligon.

Este arhicunoscută atitudinea antiromânească a lui Antal Arpad, care are alergie la Tricolor iar "mai nou" și la Armata României.

(*) Nota lui Antal Arpat: 

„HU/RO
Ma több sepsiszentgyörgyi polgár jelezte nekem, ijesztő az emberek számára a lőtérről folyamatosan hallatszó nagyon hangos fegyverropogás, amit mindannyian hallottunk. Az esettel kapcsolatosan felvettem a kapcsolatot a hadügyminiszterrel és arra kértem, hogy az ilyen intenzív hadgyakorlatokat ne a városhoz közel tartsák, mert ez ijesztő a helyi emberek számára, valamint azt is kiemeltem, hogy fontos lenne a továbbiakban bejelenteni ezeket a gyakorlatokat előzetesen a sajtónak és az önkormányzatnak, mert ha értesítjük időben az embereket, akkor nem rémülnek meg a fegyverek hangjától.
Ugyanakkor felkérem a lakosságot, hogy ne pánikoljanak és ne ijedjenek meg. A sepsiszentgyörgyi hegyivadász alakulat képviselője kérdezésre elmondta, egy előre betervezett gyakorlatról van szó, és a katonák vaktölténnyel lőttek, így éles lövedék nem tudott a városba tévedni. A gyakorlat pár napig tart, ezalatt arra kérek mindenkit, őrizze meg nyugalmát.
Astăzi, mai mulți locuitori din Sfântu Gheorghe mi-au spus că oamenii sunt speriați de împușcăturile foarte puternice pe care le-am auzit cu toții din poligonul militar. L-am contactat pe ministrul Apărării în legătură cu acest incident și am cerut ca astfel de exerciții militare intensive să nu se mai desfășoare în apropierea orașului, deoarece localnicii se pot speria, și am subliniat, de asemenea, că ar fi important să fie anunțate aceste exerciții în prealabil presei și municipalității, deoarece, dacă informăm oamenii din timp, aceștia nu vor fi speriați de sunetul armelor.
În același timp, aș dori să rog oamenii să nu intre în panică și să nu se sperie. Întrebat, reprezentantul vânătorilor de munte din Sfântu Gheorghe a spus că a fost un exercițiu planificat în prealabil și că soldații au tras cu gloanțe oarbe, astfel că în oraș nu avea cum să ajungă muniție reală. Exercițiul va dura câteva zile, timp în care vă rog pe toți să rămâneți calmi.”