ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bursele Români pentru Români, Calea Neamului, Grai Străbun împreună cu românii din țară si diaspora, pentru elevii școlilor cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare. Fondurile se strâng în contul special deschis pentru acest scop la BRD: RO77BRDE080SV91101760800, Asociatia Calea Neamului. Bursele se dau de trei ori pe an si sunt de 500 lei pentru fiecare copil. 

Am început acum doi ani, în prezent avem deja patru elevi care au devenit studenți, Maria, Ionuț, Alexandra și Julieta. Nu ”renunțăm” la ei, le vom acorda burse pe toată perioada studiilor universitare, căci merită cu prisosință.
 
La începutul lui septembrie ne-am făcut datoria către 13 copii, vedeți postarea din 15 septembrie, iar în urmă cu câteva zile am dăruit bursele pentru încă 19 elevi (vedeți foto în primele comentarii din extrasele de cont).
 
Până la finalul lunii, cu ajutorul lui Dumnezeu, vom face plățile pentru ceilalți copii (cu totul 50 înscrisi până acum) și pentru încă zece elevi noi care sunt înscriși în programul nostru. Avem nădejdea că toți acesti tineri vor urma diferite universități, sau școli postliceeale, asigurându-i în acest sens de sprijinul nostru pe viitor.
 
Îi vom îndruma de asemenea ca după terminarea studiilor să vină să profeseze în județele lor de baștină, acolo unde este mai mare nevoie de români. Îi vom sprijini și atunci. Acesta este programul nostru, deocamdată relativ ”mic” dar concret. Este mic pentru că cuprinde acum ”doar” 60 de tineri, este însă mare pentru că va fi mare pe viitor un model aplicat pe scară largă de sprijinire a identității naționale acolo unde aceasta este cel mai greu atacată. Este mare pentru că bucuria și speranța acestor copii este mare, atunci când simt solidaritatea și recunoștința noastră pentru faptul că fac cinste învățământului în limba română, mai ales acolo unde acesta se vrea a fi desființat.
 
Fiecare copil care răspunde Prezent în limba română într-o unitate de învățământ din Harghita, Covasna, Mureș, Satu-Mare ar trebui să fie obiectiv strategic național, cu atât mai mult cei care au rezultate bune, care se țin de carte și au măcar un ”strop” de patriotism instinctiv în ei. 

Împreună, cu toții, sprijinindu-ne unii pe alții, ridicând Țara, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!