ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la Troița din fața Spitalului Județean pornim în marș cu 100 de torțe până la Prefectură, refâcând traseul eroilor din 1987 care au avut imensul curaj de a protesta împotriva dictaturii comuniste.

Muncitorii de atunci au cerut un trai decent cu demnitate, lumină și căldură în case, o pâine pe masă și nu în ultimul rând libertate. Au cântat împreună cu mii de oameni care li s-au alăturat din tot Brașovul ,,Desteaptă-te române” și au rostit rugăciunea Tatăl nostru.
 
Strigătul Jos comunismul a răsunat pe întreg traseul lor. Represiunea a fost cruntă, sute de oameni fiind arestați, anchetați, bătuți crunt si deportați. În cartierele muncitorești s-a instaurat o atmosferă de teroare, oamenii vorbeau în soaptă cu inima strânsă despre revoltă, așteptând ca din moment în moment să duduie în ușă bătăile miliției și securității.
 
Mulți au fost săltați de acasă în plină noapte, băgați în mașinile negre ale securității și duși la ancheta din beciurile organelor de represiune. Întunericul si frigul din casele muncitorilor au căpătat noi puteri, dar și credința lor.

Lupta dintre întuneric și credință continuă. Mergem pe calea muncitorilor eroi brașoveni, iar dacă vom avea măcar o fărâmă din curajul lor, împreună vom învinge.

15 Noiembrie 1987 este o pagină de Istorie, una de demnitate și curaj românesc, o lumină ce a străpuns întunericul. De aceea, Liga Suporterilor Stegari, Neam Onoare Identitate, Honor et Patria, Calea Neamului, Starea de Libertate, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Scut Botoșănean, Camarazii, Radical Entourage,  Legitimă Apărare se unesc, având ca invitat de onoare Asociația 15 Noiembrie, în Marșul cu torțe, pentru a merge pe urmele eroilor din 1987, pentru a cinsti lupta lor care a fost si este un moment de mândrie locală dar și națională, încă o dovadă că poporul român nu se lasă răpus.

Răspundem Prezent!