ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Această țară a reacționat ferm, spre deosebire de statul român, față de declaratiile iredentiste făcute de Viktor Orban la Băile Tușnad si la adresa statului slovac.
 
Premierul de la Budapesta a afirmat că în cadrul Slovaciei există "părți rupte din Ungaria", bineînțeles în urma Tratului de la Trianon. MAE slovac a emis un comunicat prin care precizează că punerea sub semnul întrebării a integrității teritoriale ori a suveranității Slovaciei „în mod direct sau indirect este absolut inacceptabilă”, ambasadorul Ungariei la Bratislava fiind convocat pentru a i se comunica acest fapt, împreună cu o scurtă dar elocventă lecție de istorie. 

În Slovacia, deși comunitatea maghiară atinge 10%, aceasta nu este reprezentată în parlament, cetățenii respectivi (supuși criticilor lui Viktor Orban) preferând să nu voteze pe criteriu etnic, ci pe diferite doctrine de partide. Viktor Orban nu are permisiunea statului slovac să desfășoare campanii electorale iredentiste sub forma unor așa-zise universități de vară, ci are voie doar să efectueze vizite oficiale la nivel de stat, la Bratislava.
 
Acest lucru a fost impus atât de conducerea politică a acestei țări, cât și de poporul slovac propriu-zis care a protestat masiv față de încercările lui Orban să intre în țara lor cu aere de grof și să agite comunitatea maghiară așa cum face în România, singura țară de altfel in care încă își poate permite acest lucru fiind protejat și girat în acest sens chiar de către conducerea statului român de mai bine de 20 de ani încoace, fără absolut nicio scuză, nici măcar cea a apartenentei la UE care implică respectarea drepturilor minorităților.
 
Slovacia este la rândul ei membră UE, NATO, Spațiul Schengen, dar nu are nicio problemă să-l pună la respect pe Viktor Orban, neavând in același timp nicio problema cu drepturile (nu privilegiile) minorităților etnice. Slovacia are o economie de top, intrând în categoria țărilor dezvoltate din UE, cu venituri mari pe cap de locuitor, standard de viață foarte ridicat, printre primele din Europa, locul 10 în lume în privința accesului cetățenilor în alte țări fără viză, indice al Dezvoltării Umane dintre cele mai ridicate, cel mai mare producător mondial de automobile pe cap de locuitor. 

Demnitate națională, eficiență economică, patriotism.

Respect Slovacia!