ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Calea Neamului susține cu toate forțele inițiativa Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș de a ridica la Sfântu-Gheorghe bustul lui Mihai Eminescu! Avem deplină încredere în demersurile pe care le va face în acest sens Forumul.

Consider că Mihai Eminescu, ca simbol național al românității de la Nistru până la Tisa, își are locul în orice localitate din acest teritoriu național, de la cătunul cu 100 de locuitori până la marile orașe ale Țării. Cu atât mai mult, eu consider că Mihai Eminescu, într-o zonă în care se ridică statui ale unor personaje istorice străine, are un rol vital în exercitarea puternică a identității noastre românești.
 
Eminescu nu a fost niciodată o ”replică”, ci afimarea verticalei neamului românesc, din pământul strămoșilor spre cerul lor, unde au urcat lângă Iisus Hristos Mântuitorul. Eminescu nu se negociază cu niște primari, nici măcar cu guverne presedinți sau ideologii globaliste. Eminescu este prezent.
 
El este Doctrina Națională, adică sensul nostru de a fi români, de a avea libertatea de a fi români. Le vom transmite cât de curând tuturor acest lucru în modul cel mai clar cu putință.

În fotografie Calea Neamului este alături de Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, condusă de Dan Grăjdeanu, la Sfântu-Gheorghe. Îl voi ruga pe liderul Frăției să se alăture demersului Forumului, sunt convins că o va face, căci a dat dovadă de faptă de atâtea ori! Inima lui și a camarazilor săi bate cu putere în Inima Țării.
 
Fac de asemenea apel la Starea de Libertate condusă de bunul meu prieten Pompiliu Diplan, la Noi Românii, Legitima Aparare, Scut Botoșănean, ActiveNews cu Victor Roncea, Ciută Daniela cu Astra Carei, Societatea AVRAM IANCU din România condusă de Tiberiu Groza, Cuvântul Națiunii - ziar naționalist-conservator cu Gheorghe Voinea, la toate organizațiile si toți românii care merg pe Linia Națională să susțină Forumul Civic al Românilor din Harghita, Covasna si Mures pentru ridicare bustului lui Mihai Eminescu la Sfântu Gheorghe. În acest sens, concret, se poate trimite pe adresa de mail a Primăriei Sfântu-Gheorghe (petitii@sepsi.ro), următorul mesaj simplu: ,,Susținem cu toată tăria initiativa Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, de a ridica în municipiul Sfântu-Gheorghe bustul lui Mihai Eminescu”. Distribuiți vă rog pe toate grupurile, la toți prietenii voștri.

Fratilor, vom fi iarăși ce-am fost si mai mult decât atât!

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!