ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cerem Președenției României și Ministerului Afacerilor Externe să interzică vizitele premierului Ungariei, Viktor Orban, care nu au un caracter strict oficial! Cerem autorităților să interzică desfășurarea pe viitor a așa-zisei universități de vară de la Băile Tușnad, acuzând organizatorii de activități anticonstitutionale ce aduc atingere siguranței naționale a României.

Viktor Orban a spus extrem de clar, conform traducerii oficiale a părții maghiare, că Transilvania, implicit "ținutul secuiesc" NU aparțin României. Laszlo Tokes, aflat la tribună la dreapta oficialului din Ungaria a declarat: „Vă salut de pe teritoriul autonom «Băile Tușnad» și a ținutului autonom secuiesc. Nu există nici Dumnezeu, nici diavol care să despartă brațele noastre încrucișate... cu participarea BOR și a guvernului se propagă de fapt ura, în special în Valea Uzului".

Acești farisei si lași, care bocesc Trianonul și militează pentru autonomia Transilvaniei au apelat, culmea, la protecția Jandarmeriei statului român. Ce fel de caracter are acest Orbán Viktor, unde este curajul lui? În protecția forțelor de ordine ale statului român? Unde este onoarea lui? În mârlănia "glumelor" lui? Dar unde este caracterul unor "suveraniști" de pe la noi care pupă scuipatul sfidarii lui Orban pe obrazul poporului român? Se încadrează la trădare, la lipsă totală de caracter românesc. Când este vorba de teritoriul național nu se fac glume, nu se tânjește la un ,, păhărel de pălincă" si nici la invitații hohotite pentru Viktor Orban la propriile "universități" de partid. ,,Unde ești tu Țepeș Doamne..." căci tocmai pe voi vă disprețuiește cel mai mult prim-ministrul Ungariei, care, ce să vezi, este conservator și e cu valorile familiei...toate bune, problema e că vrea să-ți ia jumătate din casă, asa conservator cum este el. E ca si cum un interlop care e antiglobalist, pe tradiție și tot ce trebuie îți intra în casă și te praduieste. Tu ce faci? Îl lași să te fure? Ba mai mult, îl și lauzi? Care mai sunt reperele tale, care mai este "spiritul" tău conservator? Cum îți mai aperi tu Familia ta?

Dincolo de toate, la Băile Tușnad, Calea Neamului, împreună cu Frăția Ortodoxă condusă de Dan Ciprian Grăjdeanu, căruia îi mulțumesc din adâncul inimii pentru marele lui suflet neînfricat de luptător, Legitimă Apărare, NOI Românii și oameni minunați din întreaga țară ne-am luptat pentru demnitatea tuturor românilor.

Ne-au fost încălcate flagrant drepturile noastre constituționale, libertatea de exprimare și circulație, ni s-a interzis accesul atât pe un drum public, cât și în perimetrul propriu zis al taberei maghiare. Au fost mobilizate forțe de ordine impresionante, inclusiv fortele speciale cu vestitii "mascați". Pentru ce? Pentru ca un șef de stat străin care sfidează Constituția României să fie păzit de steagurile tricolore românești, de mesajele cu Transilvania pământ românesc și cele privitoare la cinstirea Eroilor Armatei Române care si-au dat viața la Valea Uzului pentru România Întreagă. Până când acest stat se va sinucide? Până când românii aceștia minunați cu sufletul curat de crin vor fi ținuți în țarcuri in timp ce străinii ocupă teritoriul național?

Toată răbdarea noastră are o limită. Așa cum spunea șeful Frăției Ortodoxe, dacă anul trecut la Băile Tușnad au fost 5 oameni iar anul acesta două sute, anul viitor vom fi și mai mulți, pană când autoritățile statului român vor ajunge la concluzia că protecția celor care vin în România pentru a lupta împotriva României este un "deranj" prea mare. Protecție nu împotriva "violențelor", pentru că am fost și vom fi întotdeauna pașnici, mă refer aici la protecția oficialilor Ungariei fața de însemnele naționale românești, protecția față de Drapelul României în perimetrul "regiunii autonome maghiare". Fotografiile nu le-am făcut noi. Sunt de pe unul dintre cele mai importante site-uri din presa maghiară, Sekelyhon, care ne ataca constant. Reporterul respectiv a fost translator pentru un interviu pe care l-am dat unei televiziuni din Ungaria. Una dintre întrebările lor: dacă ungurii trăiesc aici de peste o mie de ani, de ce spuneți că Transilvania este pământ românesc? Răspuns: nu este nicio contradicție, ungurii într-adevăr există aici de peste o mie de ani, dar sunt pe pământ românesc.

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Fotografii - AICI