ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulțumim din tot sufletul românilor de excepție, care au asigurat fonduri pentru ca 41 de copii (din cei 75) înscriși in programul Bursele Români pentru Români, destinat elevilor din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare să primească bursele recunoștinței noastre, în valoare de 500 lei fiecare.
 
De asemenea, adâncă recunoștință, pentru toți cei care ne-au susținut la Facultatea de Drept, putând astfel să achiziționam 100 de steaguri tricolore pe care le-am dat ca pâinea caldă studenților, alături de peste 100 de fotografii cu martirii închisorilor comuniste, însoțite de scurte dar explicite texte lămuritoare.

A fost din partea voastră un efort extraordinar, iar până de Înălțarea Domnului, nădăjduim că și ceilalți copii bursieri vor primi semnele dragostei noastre. Nu facem acte filantropice, ci acte patriotice, căci fiecare copil care tine limba română vie în învățământul național din Transilvania este un Steag, o Baricadă! Sunt copii care au ținut România în mâini si-n inimi la Valea Uzului, Sfântu Gheorghe și la București. Sunt copii care au fost pe autocarele noastre, acolo unde a fost mai greu, inclusiv în perioada plandemiei, la Piața Universității, împreună cu părinții lor. Sunt copiii luptelor, care n-au cerut nimic dar care merită totul. Sunt poveștile nespuse ale tuturor celor "mici" dar atât de mari, din Inima Țării. Avem de exemplu o fetiță, pe nume Elena, dintr-un sat din Covasna, care a fost înscrisă de părinții ei la o școală cu predare în limba română, în altă localitate decât cea de domiciliu, pentru a nu se desființa acolo secția cu predare în limba română din cauza numărului mic de elevi. Face naveta pentru România și o face cu bucurie! Copilul, dincolo de asta, este genial, știe pe de rost Luceafărul de Mihai Eminescu, cântă la biserică, este strălucit la matematică si este pe deplin conștient și bucuros în același timp de rolul lui. Nu dau numele complet și alte amănunte din considerente de siguranță pentru familie. Îmi dau însă cuvântul de onoare că tot ceea ce spun este adevărat.

Avem atâtea și atâtea câmpuri de luptă, pe care le dovedim cu greu, dar există oameni care stau pe aceste baricade identitare. Sunt eroii vremurilor noastre, iar acești eroi au fost răsplătiți de acești români, care la rândul lor sunt eroi, pentru că au înțeles lupta pentru țară:

S. Maria, J. Elena, P. Dan, B. Adriana, B. RODICA, T. Valentin, F. Adrian Valentin, V. Gabriela, S. Monica, F. Angelica, L. Maria Mădălina, L. Mihaela, S. Claudiu Mihail, I. Romeo Dan, T. Octavian, S. Livia Aurelia, I. Augustin, N. Lucian, Z. Nicolae, N. Maria, P. Gabriel Valentin, J. Vasile, U. Lucian Petruț, R. Ștefan Cosmin, A. Carmen Mihaela, I. Adrian Mihail, H. Valentina Gabriela, C. Marian, R. Marius Constantin, S. Bogdan, B. Marian, L. Andrei, S. Gheorghiță Lucian, O. Ecaterina Kati, M. Valeriu, N. Lucian, N. Marian Ovidiu, M. Elena, D. Corina, S. Maria, M. Iulia Nistor, M. Maria, B. Radu, P. Andrei Flaviu, N. Nicolas, B. Ana Maria, R. Radu, D. Alexandra, T. Florian Nichita, A. Victor, T. Mihaela, S. Eugen, T. Gabriela, A. Ștefan Liviu, C. Dan Constantin, Co Energia, R. Petru, B. Cătălin.
Să vă răsplătească oameni buni, Dumnezeu, cu sănătate și fericire!