ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 10 iulie, miile de moți ce se strâng în fiecare an la Crucea Iancului de la Mărișel, vor coborî din munți la Turda, pentru a face scut în jurul statuii Crăișorului Munților! Noi, din toate colțurile Țării, vom fi umăr lângă umăr cu ei!

Cu siguranță primarul din Turda si mai ales cei din spatele lui, vor auzi strigătul nostru ce va răsuna în tot orașul. La Mărișel-Fântânele manifestările vor începe la ora 11 prin Parastasul pentru Eroul Național, iar în jurul orei 16, pornim cu toții spre Turda, întreaga coloană urmând să ajungă în oraș la ora 18. Manifestările de protest sunt organizate de Societatea AVRAM IANCU din România, condusă cu cinste de domnul Tiberiu Groza, căruia îi mulțumim pentru atitudinea verticală si demnă.

Suntem în luptă deschisă pentru apărarea marilor simboluri naționale, pe care tăvălugul globalist vrea să le elimine, spre a ne transmite ritualic, mesajul de ocupație. Aceste Însemne identitare atacate direct sunt Crucile Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului, memoria lui Horea, Cloșca și Crișan, prin ridicarea statuii lui Samuel Brukenthal la Sibiu și monumentul lui Avram Iancu de la Turda. Eliminarea lui Mihai Viteazu și Mihai Eminescu de la Oradea, completează tabloul ocupației. Crucile de la Valea Uzului am reușit cu ajutorul lui Dumnezeu să le ținem în picioare, nu le-am pierdut. Avram Iancu încă există la Turda și pentru numele lui Dumnezeu, nu-l putem lăsa să fie batjocorit. Haideți să câștigăm împreună această bătălie și oricât de greu ne-ar fi, haideți la Turda. Nu stiu cum vor răsări din nou, Viteazu și Eminescu la Oradea, doar Dumnezeu ne va arăta calea aceasta, nu știu cum la Sibiu va fi scos Brukenthal sau pus într-un țarc, dar știu clar cum Crucile de la Valea Uzului și Avram Iancu vor rezista: prin numărul nostru mare în jurul lor, prin pieptul nostru pus în fața buldozerului, prin pumnul nostru pus în fața furtunii. Sunt bătălii pe care temporar le-am pierdut, sunt bătălii în care avem glorie și victorie. Sunt prăpăstii în care cădem și de acolo de jos, privim spre munții de sus, pe care îi putem urca împreună. Este un destin de vale și munte, prin care din spinii aspri ai hăului ne putem înălța în piscurile cele apropiate de Cerul Strămoșilor.

Pe 10 iulie, istoria timpurilor va consemna: câteva mii de români au oprit să se dărâme o statuie. Coloana se va desfășura pe kilometri întregi. În fruntea ei erau preoți și oameni cu prapuri și steaguri tricolore, purtând pe ei straie naționale. Avram Iancu era viu, inima lui bătea în pieptul poporului român.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

VIDEO: