ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, Poliția Locală Sibiu a contestat decizia Tribunalului Sibiu de anulare a amenzii de 1500 lei aplicată Asociației Calea Neamului în 2020 pentru folosirea unor așa zis lozinci jignitoare la adresa lui Samuel von Brukenthal în cadrul manifestației noastre. Argumentul este că înscrisurile respective ,,Jos Criminalul” și ,,Brukenthal ucigaș de români” lezează memoria persoanei decedate, onoarea și reputația sa.

Grav este că o instituție a statului român ține morțiș în pofida unei hotărâri judecătorești să fie de partea unui fost ocupant, al fostului Guvernator al Transilvaniei însărcinat de Imperiului Habsburgic să mențină atât ocupația cât si politica de anulare a identității naționale românești prin încălcarea celor mai elementare drepturi istorice ale românilor, cele religioase, lingvistice, sociale, educaționale și economice.

Pentru instituția statului român este mai importantă colecția de artă deținută de baron decât răspunderea acestuia în calitatea atribuită de austrieci de Guvernator al Transilvaniei în timpul căruia Răscoala lui Horea, Cloșca si Crișan a fost crunt reprimată? Umilirea si anularea drepturilor istorice si elementare ale românilor pe întreaga perioadă a ocupației nu contează?
 
Contează doar colecția de tablouri? Oasele frânte ale lui Horea și Cloșca contează mai puțin decât ”cultura” și ”civilizația” von Brukenthal?
 
Ce fel de cultură și civilizație au fost acelea care i-au ținut cu forța armelor sclavi pe români? O civilizație străină care a ocupat o civilizație autohtonă, cu mult mai veche și mai profundă. O ”civilizație” care le interzicea românilor să intre în orașe, să-si construiască biserici din piatră, să învețe în limba maternă, să facă comerț, să aibă orice fel de proprietate. Săracul român nici cizme sau pantofi nu avea voie să poarte în ”civilizația” von Brukenthal, acesta era tabloul umilinței naționale de atunci, un tablou fără culori, doar cu noroi și suferință și sânge și oase rupte atunci când poporul autohton s-a răsculat.

Iar acum ce face o instituție a statului român? Se duce în tribunale pentru a apăra ”memoria”, ”onoarea” și ”reputația” unuia care a întruchipat această ”civilizație” și ține morțis ca niște oameni să fie amendați pentru faptul că au spus adevărul, pentru faptul că demnitatea noastră națională este mai presus decât orice.
 
Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
Ar putea fi o imagine cu text care spune „Sibiu, Noul sensul strada Sibiu, General formulează Director SIBIU atacată admis data judecată petentei de CALEA întrucât, instanța lei sibiure, politialos Sibiu JUDECĂTORIA avizul nr. DE Legea video. locale fața din probe Există formulat anulării pentru legală, seria temeinica pronunÈată baza pelul fond, ASOCIAȚI data 1.500 de petenta APEL calitate ca civile rejudecar aplicată, sentinței amenzi Împotriva nr. Public Serviciul Adrian, Gheorg tipul SB seria sentința verbal verbal regulile buna jignitoare ua pentru mesaje amenda în modificările folosit plângerea secinÈa aplicată 2020 protest instanța a de privire”
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
 
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.