ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o decizie definitivă. După un an de judecată, Tribunalul Covasna îmi mentine amenda de 1000 de lei printr-o hotărâre judecătorească definitivă, pentru faptul că împreună cu încă doi români am recitat poezia Doina de Mihai Eminescu, de Ziua Culturii Nationale, sărbătoare oficială în România, fără să înștiințez Primăria din Sfântu-Gheorghe! Dosar nr. 588/305/2022. Amenda e pe Materia Civil, în paralel se desfășoară încă un proces pe Materia Penal la Brașov tot pentru Doina recitata în public, la o altă manifestare a Asociației Calea Neamului...cercetările continuă pentru a se decide dacă conjunctura a fost "potrivită".

Revenind la amendă, decizia judecătorească a fost luată pe motivul că deși manifestarea a fost una culturală, trebuia totuși declarată pentru că s-a desfășurat în imediata apropiere a unei instituții publice, anume Prefectura Covasna, invocandu-se în acest sens o hotărâre a ICCJ din anul 2018, pe un alt subiect. Lăsând la o parte faptul că Statuia lui Mihai Viteazu unde s-a recitat Doina se află în altă Piață decât Prefectura, deci nu în imediata apropiere, mă întreb de ce Legea adunărilor publice nu s-a modificat pe baza acelei hotărâri a ICCJ. O hotărâre a Înaltei Curți de Casație si Justiție pe o speță poate înlocui o lege în care se specifica clar că manifestările culturale nu trebuie să fie declarate în prealabil la primărie, cu atât mai puțin într-o zi oficială de sărbătoare, când Primăria nu numai că nu trebuie să "ne dea voie", ci trebuie să sprijine orice manifestare în acest sens.

Cred ca Jandarmeria Covasna ne-a amendat tocmai că nu am cerut sprijinul Primăriei sau că am avut ghinion că nu am recitat din Petofi, ci taman din Mihai Eminescu. Lăsând gluma la o parte, ce se petrece întrece orice măsură! La București sau la Iași dacă recitam Doina alături de 2 prieteni, veneau 3 mașini de poliție și doua echipaje de jandarmi să mă legitimeze și după 3 zile să-mi întocmească Jandarmeria proces verbal de amendă străduindu-se din toate puterile să găsească o hotărâre a ICCJ de acum 5 ani? După un an de judecată, un tribunal de acolo mi-ar fi menținut amenda??? Mă îndoiesc.

De fapt cu UDMR la guvernare și cosuveranitatea Ungariei în România orice e posibil. E posibil și Mihai Viteazu jos de la Oradea și Avram Iancu jos de la Turda și Crucile Eroilor Români jos de la Valea Uzului...asta încă rămâne de văzut. Orice lovitură ne îndârjeste și mai mult, dobândim experiență pe acest front în fiecare zi care trece și vom riposta și vom rezista. Pe mine personal nu mă sperie nici amenzile, nici dosarele, nici amenințările. Merg pe un drum fără întoarcere împreună cu foarte mulți români, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!