ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri dimineață m-a sunat cu lacrimi de neputință în glas văduva lui Mihăilă Cofar, eroul de din martie 1990 de la Târgu-Mureș, bătut atunci în mod îngrozitor de extremiștii iredentiști.

Doamna Cofar mi-a cerut ajutorul pentru a-i putea face soțului ei o cruce din piatră, la cimitir fiind si acum crucea din lemn care s-a pus anul trecut pe 2 decembrie la înmormântarea lui. 

Din contul general al Asociației Calea Neamului, RO62BRDE080SV52855930800, deci NU cel pentru burse, i-am trimis cam ultimii bani, anume 1000 lei (vezi primul comentariu). Cine dorește să ajute, poate trimite orice sumă în contul de mai sus. În ultimul an de viață, Calea Neamului și Grai Străbun, în semn de prețuire și recunostință, i-au dăruit eroului nostru aproape uitat, Pensia de Erou, în medie 1500 lei lunar, din fondurile proprii și din cele adunate de la oamenii săritori din lista noastră de prieteni FB.

Am oferit o bucurie reală, atât Domniei Sale, cât și întregii familii, care l-a îngrijit așa cum se cuvine până la sfârșitul vieții. Acești oameni au simțit un lucru atât de rar în aceste vremuri, anume că un erou, are parte de recunoastere și de răsplată, chiar și într-o mică măsură, încă din timpul vieții sale. Doamna Nastasia Cofar timp de 30 de ani nu l-a lăsat la greu și nu i-a fost ușor, căci nu este deloc simplu să fii soție de erou, de erou rănit atât de puternic, mai ales, Mihăilă Cofar, în urma cruntelor bătăi fiind supus la nenumărate operații și tratamente de recuperare. 

Mi-a mărturisit că extrem de puțini oameni i-au ajutat cu bani de-a lungul timpului, unul dintre aceștia, fiind Vadim Tudor.

În măsura posibilităților, vom ajuta în continuare familia Cofar, măcar de câteva ori pe an, cu prilejul marilor sărbători, să simtă recunoștința unui popor care își cinstește eroii. Nu fac în comentariu contul doamnei Cofar vizibil pentru ca nu am acordul domniei sale și nu vrem ca "cineva" în bătaie de joc să trimită bani acolo...Crucea lui Mihăilă Cofar se ridică doar de către români.

Sărutăm mâna, doamna Nastasia, Doamne ajută oameni buni!