ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Independența este impusă de capacitatea economico-militară generată prin voința unei clase politice conducătoare și parafată de aceasta pe plan diplomatic. 

Indiferent din ce alianțe politice sau militare faci parte, atât timp cât nu ai o bază națională produsă de aceste două lucruri, nu îți impui respectul și nici eficienta în interes național în cadrul alianțelor respective.
 
Nu poti cere investiții economice externe care să vină odată cu desfășurarea trupelor aliate pe teritoriul tău, cât timp tu ca stat nu oferi un cadru protectionist pentru investiile propriului capital național, căci altfel, acele "investiții" externe se materializează în fapt prin cumpărarea pe nimic a resurselor și falimentarea ramurilor economice concurente. 

Alianțele nu sunt în sine bune sau rele, ele se relevă a fiind bune sau rele în funcție de ”negocierea” pe care o faci în cadrul lor. Dacă o faci în fundul gol, e clar că vor fi rele, dacă o faci ”echipat”, e clar că vor fi bune. 

Dezvoltarea unei industrii proprii de armanent îți oferă în același timp ”costum cu cravată” în cadrul alianței dar și un enorm plus la bugetul de stat, prin locuri de muncă, export și creșterea unei întregi economii conexe. 

Statul român este slăbănogit pentru că nu are această ”structură” militară, cu tot ceea ce înseamnă ea, referindu-mă aici implicit la structura cultural-identitară care este în același timp o armă în sine, în cadrul războiului atipic ce să dă pe conștiințe prin propagandă, cât și o condiție necesară și suficientă pentru a avea o conducere politică capabilă  să creeze o Armată.