ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Emanuel Ganciu, cu ochii spre Cer și poporul român. A urcat spre Cer și în veșnica pomenire a poporului lângă care a fost unde și atunci când era mai greu. Prezent pe toate câmpurile de luptă, pe cel al apărării identității naționale din Transilvania, scut pentru identitatea familiei, pentru Mihai Eminescu și toți marii corifei ai românismului interziși de „corectitudinea politică”, Prezent la marile proteste împotriva restricțiilor și vaccinarii din perioada plandemiei.

Un om fără de frică în fața puterilor lumești, un mărturisitor al adevărului. Mare, mare lucru în aceaste vremuri grele. Un exemplu de urmat, un exemplu greu de urmat dar atât de necesar.

Acum câțiva ani, cred că în 2014, a ținut un discurs la Sfântu-Gheorghe de 1 Decembrie în fața statuii lui Mihai Viteazu, prezente fiind toate oficialitățile. A spus lucrurilor pe nume, identificat bineînțeles inamicul într-un limbaj liber, spre mulțumirea sufletească a oamenilor simpli prezenți acolo și spre stupoarea oficialilor. De atunci nu a mai fost chemat. A fost însă în continuare cu noi, cu cei simpli la Târgu-Secuiesc și Sfântu-Gheorghe, a fost în continuare în inimile noastre. Când i-a luat foc casa cel mai mult i-a părut rău de cărțile și manuscrisele lui arse și tot ce a putut salva în acest sens au fost comori și mai prețioase pentru Sfinția Sa. Pentru lucrurile materiale duse nu am văzut în ochii lui amărăciune. Casa lui era alta, casa lui era Credința pe care niciun foc rău nu o putea mistui. Îi sunt recunoscător pentru toate Părintelui Ganciu, inclusiv pentru prezența lui în 2019 la CNCD când am primit prima citație. A contat enorm pentru mine și pentru cauză în general sustinerea Sfinției Sale. Anul trecut m-a sunat, dar nu numai pe mine, să ne îndemne, la unitate, unitate între organizațiile naționaliste și propunea o întâlnire la Mănăstirea Petru Vodă. Recunosc că am fost sceptic din diferite motive, dar nu din cel al orgoliilor. Să mă ierte Părintele! De la acea convorbire telefonica însă, între timp, Dumnezeu și rugăciunile Părintelui au făcut să reiau legăturile strânse cu Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Cred că este un prim pas către un ideal.

De acolo din Ceruri ne va căluzi în continuare.

Pentru Părintele Ganciu, vom răspunde măcar atunci când va fi greu și foarte greu, cu toții,

Prezent!

La Mormântul lui Eminescu de ziua lui

Vezi galeria La Mormântul lui Eminescu de ziua lui