ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Victorie în programul Burselor Români pentru Români desfășurat de Calea Neamului și Grai Străbun: toți cei 10 elevi români din Târgu-Secuiesc înscriși până acum, au primit cea de a doua serie de burse din acest an, 500 de lei fiecare (vedeți primele comentarii). Încă 5 copii noi se află pe lista de înscriere! 

Mulțumim pentru îndrumare și implicare doamnei profesoare Raicea Mihaela! Încurajăm astfel familiile românești să nu părăsească Târgu-Secuiesc iar pe cele mixte să-și îndrume copiii spre învățământul cu predare în limba română, situația în cel de al doilea municipiu al jud. Covasna fiind următoarea: românii sunt într-un procent de 5% cu tendință de scădere, de-a lungul timpului find desființate secții cu predare în limba română din cauza lipsei efectivului necesar de elevi. Pe de altă parte, toți cei care sunt înscrisi în învățământul cu predare în limba maghiară, inclusiv numerosi copii din familii mixte, primesc burse de studiu din partea statului ungar, direct sau prin diferite fundații și asociații. 

Fiecare copil ”pierdut” pentru secțiile cu predare în limba română poate presupune desființarea secției respective. Fiecare copil păstrat sau nou înscris, reprezintă o adevărată baricadă pentru învățământul românesc.

Programul Bursele Români pentru Români se desfășoară în Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare și reprezintă un ajutor concret de 1500 lei pe an, pentru elevii merituoși ce tin în viață și fac cinste învățământului românesc. Multumim din suflet oamenilor deosebiți din țară care au trimis bani în contul Asociației Calea Neamului deschis exclusiv pentru burse (cont BRD: 

RO77BRDE080SV91101760800), cont distinct de contul general al asociației (RO62BRDE080SV52855930800).

Adâncă recunoștință, așadar pentru C. Alexandra, I. Viorel Nicolae, D. Gheorghe, Nakita PROD COMIMPEX SRL, C. Luminița-Elena, I. Amariei, B. Romeo Mircea, Brânzei Adriana, N. Marcela-Maria, S. Michaela, S. Monica, Baciu Bogdan-Mihai, P. Dan, J. Cristina Magdalena, J. Elena Cati, D. Andrei, P. Daniel Claudiu, Joantă Vasile, V. Eugen Iulian, E. Cristina, M. Elena, N. Irina Elisabeta, M. Dan-Florin, Ilie Romeo (la mulți ani!!!!) S. Marius, Toderașcu Mihail, T. Petre, A. Elena, P. Adrian, R. Codruța-Gabriela, C. Codruța-Liliana, T. Valentin-Cosmin, O. Maria-Magdalena.

 Îi rog pe toți acesti oameni minunați să-mi scrie si pe mesaj privat, căci nu pot dezvălui numele lor întreg fără acordul personal. Mă înclin în fața lor, iar copiii le transmit întreaga lor inimă, cu toate zbaterile și bucuriile, cu toată certitudinea de mai bine izvorâtă din acest ajutor concret.

Toți acesti români care contribuie cu fonduri, dar si cei care distribuie postările sau dau un semn de apreciere, de încurajare de fapt, răstoarnă întreaga propagandă antiromânească ce turuie necontenit că românii sunt nepăsători, indiferenți față de sentimentul național și că nu se ajută unii pe alții. Uite că nu este așa. În momentul în care există o minimă organizare în jurul unei motivații, suntem cu adevărat, împreună, Români pentru Români și
mergem cu Dumnezeu înainte!

Mulțumim partenerilor noștri media ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș și distinsei doamne Mariana Cristescu, ActiveNews, cu redactor-șef Victor Roncea, Mesagerul de Covasna, director, Maria Crețu-Graur și Buletin de Carei, director, Ciută Daniela.