ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Am avut onoarea să-l însoțesc pe Domnul General Radu Theodoru în Piața Universității și să ascult discursul Domniei Sale, împreună cu miile de oameni extraodinari prezenți. Am luat mai apoi cuvântul în calitate de președinte al Asociației Calea Neamului. 

Atât eu cât și organizația pe care o conduc am respins de-a lungul timpului orice asociere cu politicenii actuali, deoarece niciunul nu ne inspiră încredere. Este pur si simplu opțiunea noastră, pe care organizatorul protestului, Pompiliu Diplan, o știa foarte bine. 

În zilele premergătoare manifestării, l-am rugat, ca de obicei, să-mi trimită lista cu cei care vor lua cuvântul. Pe listă nu figura nicio figură politică, parlamentară cel puțin. Am comunicat cu organizatorul inclusiv cu 5 minute înainte de ajunge în Piață împreună cu Domnul General, optiunea lui în ceea ce privește vorbitorii rămânând neschimbată, fermă. 

Imediat însă după ce am terminat de vorbit la microfon, a anunțat spre stupoarea mea și a multora din cei prezenți, că va lua cuvântul senatoarea Diana Sosoaca și George Simion, ceea ce s-a și întâmplat. Regret profund această asociere forțată atât cu AUR cât și cu prietena Ambasadei Rusiei, senatoarea Sosoacă, care și-a exprimat public de-a lungul vremii regretul că România nu importă vaccinul Sputnik. 

În fine, este problema AUR și a doamnei senator cum văd ei lucrurile în politică.  Problema principală pe care vreau să subliniez aici este că organizatorul mitingului a încălcat înțelegerile și principiile de manifestare stabilite în comun, deși în timp, am colaborat bine, în spirit colegial, pentru Libertate și pentru România. Să fiu bine înțeles, nu am pretenția să-i dictez cuiva ce să facă, cum să organizeze un protest. 

Am însă cerința firească să mi se spună de la bun început care sunt ”regulile jocului”  pentru a ști din capul locului dacă particip sau nu. Consider că este profund incorect să schimbi aceste reguli în ultimul moment și să pui oamenii în fața faptului împlinit, mai ales că de-a lungul vremii fața de Starea de libertate și Pompiliu Diplan am fost de o corectitudine desăvârșită, asa cum puțini oameni sau asociații au fost. Cu atât mai grav si mai impardonabil consider în acest context, ceea ce s-a întâmplat. Încrederea mi-a fost înșelată.

Am convingerea că unitatea reală se poate realiza doar în jurul unor principii și nu prin ”fente”. Consider că optiunile oamenilor sunt diverse, tocmai în acest lucru constă libertatea, și că nu poți pune la un loc cu forța sau prin minciună, entități cu viziuni diferite, căci o astfel de unitate este artificială și menită a sminti lumea. Un astfel de exemplu de unitate artificială l-au dat tocmai AUR și doamna Sosoacă. 

S-au unit iar mai apoi au început să se certe între ei, tocmai pentru că acea unitate nu a fost bazată pe ceva real, organic, ci pe o simplă conjunctură, ruptura inevitabilă generând mai apoi tulburare în rândul românilor de bună credință. Deci aici Nu este vorba aici de orgolii, ci de niste principii elementare și oricât de ciudat as părea în această "lume nouă", prefer să urmez aceste principii și să am un ideal care nu include tranzacționarea lor. 

Închei aducându-mi aminte de cuvintele Doamnei Aspazia Oțel Petrescu care spunea că, ,,dacă pui într-un car cu mere bune un măr stricat, cel stricat le strică si pe cele bune”.

Bineinteles, luptă continuă, nu este în general, prima dezamăgire profundă și cred ca nu va fi nici ultima. Merg în continuare cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!