ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Programul burselor Români pentru Români este organizat de Asociației Calea Neamului, cu sprijinul grupării Grai Străbun.
 
Ne adresăm elevilor din secțiile și unitățile de învățământ cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș și Satu-Mare, cu rezultate bune la învățătură și cu o situație materială nu tocmai strălucită, în contextul în care de-a lungul timpului s-au desființat în aceste județe tot mai multe secții, clase, chiar școli întregi cu predare în limba națională. Scopul acestui demers este oprirea formării unui deșert etnic românesc în Arcul Intracarpatic, care se prefigurează a fi creat atât prin părăsirea de către români a acestui spațiu cât si prin deznaționalizarea lor, în principal prin pierderea limbii române. Încurajăm astfel familiile românești, dar și pe cele mixte să-și înscrie copiii în clasele cu predare în limba română, să nu se mute cu domiciliul în alte județe, într-un cuvânt să rămână pe loc. Fiecare copil care se bucură de acesti bănuți și simte recunostința și dragostea noastră românească, contează. Fiecare copil care merge să învețe în limba română este o baricadă națională, mai ales dacă și învață bine, mai ales dacă dovedește că în pofida unei situații materiale grele, face cinste învățământului în limba română. Fiecare elev contează, căci atunci când nu se îndeplineste numărul necesar, clasele, secțiile sau scolile cu predare în limba națională se desființează. De aceea chiar contează enorm fiecare ”soldat” de pe acest front, de pe acest aliniament al rezistenței naționale. Fiecare bursă devine în acest context o medalie pusă în pieptul lor de românași, o medalie acordată în semn de prețuire de către noi toți.
 
Ungaria investește anual zeci de milioane de euro în învățământul cu predare în limba maghiară din întreaga Transilvanie și nu numai. Sunt sute, poate mii de familii mixte care preferă să-și dea copiii la scoala în limba maghiară, tocmai pentru aceste ajutoare pe care le primesc. Statul român nu face absolut nimic să compenseze acest lucru. Greul ne revine nouă, până când vom avea o clasă politică care își va da seama, că fără sprijin, românii din Covasna și Harghita nu vor putea rezista prea mult acolo. Cine își imaginează că fără Centrul țării, România va supraviețui, se înșeală. Când se rupe țara din mijloc, se pulverizează totul, este o chestiune ce ține de siguranța națională, de o viziune a unei strategii naționale, destul de simplu de înțeles.
 
Bursele Români pentru Români sunt sustinute și prin partenerii noștri media, ActiveNews, redactor-șef, Victor Roncea, Cuvântul liber din Târgu-Mureș prin domnul director Ioan Cismaș, Buletin de Carei, director, Ciută Daniela și Mesagerul de Covasna, director Maria Crețu-Graur.
 
Fondurile se strâng în contul RO77BRDE080SV91101760800 Asociațiea Calea Neamului, destinat burselor și activităților pentru copii și tineri.
 
Ne facem datoria de români, datoria de a îmbrățișa fiecare copil ce va alcătui Generația de mâine. Suntem Români pentru Români, așa cum am pornit în 2014 și mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc.