ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viața nu este același lucru cu monitorizarea, căci viața înseamnă libertate. De aceea cipul din buletin nu ne va ușura viața ci va ușura monitorizarea, controlul ei. Toate "aplicatiile" se vor uni în una singură pentru a elimina "divergentele" din sistem, unele comunicări, comunicații defectuoase și alte deranjuri de orice natură.
 
Se elimină comandamentele și ia naștere unul singur, desigur pentru mai multă siguranță, securitate mai bine zis. Știe cineva exact ce presupune acel cip din buletin, în afară de informațiile oficiale pentru care ni se spune că a fost conceput? Știe cineva dacă de exemplu putem fi ascultați prin acel cip, inclusiv în casele noastre? Teoretic cred ca este posibil. Știe cineva dacă ni se poate urmări traseul prin acel cip? Desigur, lucrurile astea se pot face deja prin monitorizarea telefoanelor etc dar poate că unii amețiți își uita telefoanele pe acasă sau și le pierd sau chiar trăiesc "fără semnal".

In același timp, un simplu "scurtcircuit" va putea scoate din societate un om sau un grup de oameni, o comunitate considerată periculoasă pentru corectitudinea politică. Pur și simplu, cineva va putea hotărî, azi un om, mâine un robot, că nu meriți să mai exiști în lume. Ne pot ei, corifeii cipului, garanta că nu se va putea întâmpla acest lucru?

Desigur că nu.

În aproape altă ordine de idei, Lumea a "evoluat" de la puterea sufletului la cea a trocului, apoi a banului iar acum a ajuns la puterea cipului, de am ajuns să ținem "cu dinții" de banul de hârtie în locul celui virtual, căci digitalizarea va presupune și dispariția treptată a banilor pe care îi putem "ține în mână". În comparație cu ce se preconizează, bancnotele înseamnă azi o fărâmă de "libertate". E un paradox, dar care devine mai soft când te gândești că acel "scurtcircuit" te poate lăsa fără mijloace de existență în doar o secundă și poți fi radiat inclusiv din punct de vedere financiar, precum o mașină dată la fier vechi.

Cam asa văd eu pe scurt din punct de vedere laic problema cu cipul din buletin.

Din punct de vedere religios, cu mult mai profund decat toate explicațiile laice, s-a pronunțat Sfântul Părinte Justin Pârvu, poziția Sfinției Sale fiind reiterata de Părintele Filotheu de la Mănăstirea Petru Vodă, opinie pe care am postat-o anterior.