ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului dat la schimb, pentru susținerea Certificatului Verde de către UDMR. Aceasta este opinia mea.
 
Poate v-ați pus întrebarea de ce UDMR susține cu atâta ardoare puterea politică din România în chestiunea impunerii Certificatului Verde, mai ales că, din câte știm, la firul ierbii, electoratul UDMR este destul de relaxat în această privință, mare parte din acesta nefiind de acord cu restricțiile aberante din ultimii ani. Dar UDMR nu este de fapt în mod real preocupat de doleanțele electoratului propriu, (de aceea a si fost nevoie de ”voturile” din Craiova sau Humulești) și bineînteles cu atât mai putin, de drepturile si libertățile poporului român. La orice negociere UDMR cere ceva. De trei ani încoace, cere Valea Uzului si dărâmarea parcelei Eroilor Români. Acum vedem că obtinut prima cerere. Să vedem dacă o va obține si pe a doua, cea esențială de fapt. Dar ce s-a petrecut? 

După un proces care a durat 3 ani, Curtea de Apel Bacău a decis că Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului nu mai aparține de jud. Bacău, ci de Harghita. În principiu, nu ar conta cărui județ aparține acest Cimitir, însă vârful de lance al entității care cere dărâmarea celor 52 de Cruci ale Eroilor Români și al Monumentului ridicate de Primăria Dărmănești se află în Harghita. Entitatea respectivă este Ungaria, iar vârful de lance, UDMR, prin autoritățile locale si județene harghitene. În paralel se desfășoară încă un proces, care are ca obiect contestarea legalității ridicării Crucilor și Monumentului. Acest proces s-a aflat ”în pauză”, așteptându-se sentința din primul, cel referitor la apartenența administrativă a Cimitirului. Odată stabilită, se creează ”baza” pentru sentința din procesul cu legalitatea ”construcțiilor”.  Curios este că în momentul în care UDMR a instalat în Cimitir cele 600 de cruci pentru militarii armatei austro-ungare, după ce a dărâmat toate crucile care erau acolo (anul 1994), nu au existat niciun fel de avize și nu s-au derulat niciun fel de procese. 

Așteptăm derularea procesului care ”stabilește” legalitatea ridicării Crucilor și Monumentului, însă, de pe acum vă spun, că acest proces nici nu trebuia să înceapă, căci Jertfa Eroilor Români nu se stabilește de tribunale, ci de Istorie. Sângele celor care au murit pentru Țară nu se șterge cu cerneala unor hotărâri judecătorești și nici nu este consfințit de acestea. Dreptul ca Eroii să aibă Cruci de căpătâi oriunde în țara asta, nu face obiectul unor procese. Acest drept a fost câștigat cu luptă și sânge de Țăranii în Opinci Militare si de Generalii lor care au făcut România Mare. Fără ei nu ar fi existat instituții judecătorești românești, căci nu ar fi existat statul român.
 
Ce fac acum instituțiile statului? Își iau mâna de pe cei care au făurit statul? Stau să analizeze dacă Crucile Eroilor au sau nu au destule autorizații? Crucile sunt niste ”construcții” la fel ca vilele de lux ale unora? Toată Valea Uzului mustește de sângele militarilor români! Oasele eroilor se ridică din pământ! Iar trădătorii de astăzi negociază cu cei care vor dezmembrarea teritorială a țării, 52 de Cruci și un Monument! Cum puteți ticăloșilor cocoțați în vârful acestui stat să negociați o întreagă Jerfă? 

Aflați însă, că noi nu negociem nicio picătură de sânge și nicio fărâmă de os de Erou, așa cum nu negociem nicio bucată din Libertatea noastră de a fi români! 

Împotriva voastră ne ridicăm, cu toate forțele si toată determinarea, iar Istoria vă va mătura în uitare și în blestemele unui popor întreg!