ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înteleg că cele două tabere (Simion, Sosoacă) nu s-au putut uni, căci nici eu nu mă pot uni cu vreuna dintre ele, dar de aici si până la încăierări fizice, de-a dreptul bătăi, între manifestanți, e cale lungă!!!
 
Nu despre lipsa de unitate a fost așadar vorba ci despre lipsa unui elementar bun simț. Nu mă interesează că cei doi s-au făcut de tot râsul, scenele cu bătaia la propriu pe scenă făcând deliciul televiziunilor sistemului, mă interesează însă că un ideal este aruncat în noroi, compromis și terfelit în ultimul hal, tocmai acum, în pragul unei ierni în care ideologia globalistă vrea să ne pună bocancul pe cap. 

Cronologic, lucrurile cu protestul au stat cam așa: Acum o lună AUR anunță miting la Piata Universității. După ceva timp, gruparea Sosoacă anunță miting la Victoriei. Începe pe Fb. cearta între cele două tabere, direct și prin diferite „săgeți”. Se jignesc reciproc, se bălăcăresc ca la ușa cortului. Cumva, în numele „unității”, se ajunge în cele din urmă la un fel de consens, anume să nu se afișeze însemne de partid, iar grupul AUR să se deplaseze în marș de la Universității la Victoriei pentru a se uni mitingurile.
 
Atacurile reciproce pe rețelele de socializare nu se opresc însă, nici măcar până în ultima zi. Între timp se constată că în pofida unei munci imense de mediatizare, nu se preconizează o prezență masivă la protest, în niciun caz similară celei de anul trecut, tot din 2 octombrie, protest realizat de societatea civilă românească. Ca urmare, vineri, pe la ora 12 noaptea, Simion creează un „eveniment”, parcând autocarul AUR în Piața Victoriei (nu la Universitate unde a anunțat mitingul), făcând „probă” la instalația de sonorizare pentru duminică. Bineînțeles că Jandarmeria intervine, bineînțeles că iese și știrea pe televiziuni, promovarea prin scandal a mitingului făcând un pas în plus. 

Ziua mitingurilor. AUR adună la Universitate câteva mii de oameni. Calcă întelegerea si sunt prezente foarte multe însemne de partid. Gruparea Sosoacă mobilizează la Victoriei un număr cu mult mai mic de oameni. Senatoarea afirmă ca la Victoriei nu sunt însemne ale partidului ei și începe să-l acuze pe Simion că nu s-a ținut de cuvânt. Pe la ora 16, coloana AUR ajunge la Victoriei, se produce un foarte scurt moment euforic, mulțimea de oameni fiind destul de mare, câteva mii bune, unii spun zece mii. Jandarmeria estimează cam la cinci mii, adevărul cred că e undeva la mijloc. Între timp, Simion postează ceva de genul „Fără lideri, fără scene, veniți la Victoriei”.
 
După scurtul moment euforic, oamenii fiind bucuroși că au venit la un miting mare, începe treaba propriu-zisă: ce a urmat nu a fost circ, ci o scenă sinistră în jurul scenei de pe care vorbea grupul Sosoacă, cei de la AUR luându-se la bătaie cu cei de pe scenă și din jurul ei, obiectivul fiind anularea sonorizării lui Sosoacă și desființarea „blestematului” de podium. 

Nu știu dacă întelegerea prealabilă între cei dai a fost ca la Victoriei după „unirea” mitingurilor să mai fie sau nu un loc „oficial” pentru vorbitori. Indiferent cum a fost, încăierarea fizică și scuiparea verbală ca la ușa cortului între anumite părți din cele două tabere nu se justifică!!! Imaginile acestea de cea mai sinistră mahala au făcut turul televiziunilor și au aruncat nu doar peste aur și sos (puțin mă interesează imaginea lor), ci peste noi toți, cei care suntem împotriva politicii globaliste și trădătoare din România o lumină extrem de proastă; ne-au mânjit pe toți cu noroi. 

Omul simplu care nu are timp să se informeze „care cu cine este” a perceput un lucru simplu: protestatarii (la modul cel mai general cu putință) împotriva globalismului și vaccinismului se bat ei între ei. Pentru ce să mai mergem la proteste când ne cheamă „liderii”??? E de râsul curcilor: în Europa cei care manifestează contra aberațiilor economice și politice ale UE se bat eventual cu poliția, dar nu-și dau în cap singuri! Revenind la cronologie... Sosoacă strigă disperată către jandarmi să intervină cerându-le ajutorul, cerând inclusiv să pună garduri, țarcuri, în jurul oamenilor de la mitingul ei, jandarmii stopează conflictul, AUR pleacă din Victoriei și merge la sediile PSD, PNL cu protestul.

Totul se stinge cu cel puțin 2 ore înainte de ora finală anunțată de organizatori din lipsă de entuziasm care a dus la o inevitabilă lipsă de „personal”, foarte mulți oameni plecând acasă, fiind dezamăgiți și cu un gust amar în suflet, mai ales că, parte din ei veniseră la „marele” protest din 2 octombrie 2022 de la sute de km. depărtare, cu mari speranțe, crezând chiar conform promisiunilor liderilor că vor da jos guvernul sau că vor declanșa alegeri anticipate! S-au dat jos doar unii pe alții și cam atât. 

Între timp AUR anunță proteste județene iar atacurile dintre cele două tabere continuă la o intensitate crescută.
Rămân trei întrebări. Una despre facturi!!! Unde au fost facturile la cele două mitinguri??? Nu prea au fost, lupta pentru puterea din opoziție fiind mai aprigă decât cea contra măririi facturilor.

A doua, de ce Sosoacă l-a mai invitat la microfon pe Simion după ce în prealabil l-a făcut cu ou și cu oțet și de ce AUR a mai preferat să se amestece cu oamenii lui Sosoaca știind aceste lucruri? Nu era clar că iese conflict? 

A treia, de ce nu a organizat societatea civilă, adică asociațiile, un protest? 

Simplu, pentru că AUR a anunțat primul mitingul acum o lună si nu am vrut să divizăm oamenii (vă aduceți aminte vechile acuze) cu un miting paralel. 

Nu știu dacă vom reusi să organizam ceva pe viitor în acest sens, având în vedere demobilizarea generată de această zi, dezamăgirea și gustul amar general. 

Nădejdea este însă la Dumnezeu și nu în „scene” bine regizate dar cu prea mulți figuranți în roluri principale.