ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de sâmbătă, 18 septembrie, ora 16, când va avea loc protestul împotriva ridicării statuii lui Samuel Brukenthal, asupritorul românilor transilvăneni, vom institui Straja Memoriei lui Horea, Cloșca și Crișan. 

Cele două bannere uriașe înfățisând imaginea celor trei Martiri și execuția pe roată a lui Horea și Cloșca vor rămâne la Sibiu, la un om de încredere de-al nostru. 

Acestea vor fi afișate în fiecare sambătă sau duminică după data de 18, de o parte si de alta a statuii lui Brukenthal. Vom avea nevoie în acest sens de minimum 7 oameni. Asociația Calea Neamului le va asigura acestora cadrul legal, prin notificarea Primăriei Sibiu pentru acest eveniment. 

Obiectivul este să punem presiune pe primărie pentru înlăturarea statuii și să-i constientizăm în acelasi timp pe românii din Sibiu si nu numai, că un asemenea simbol al nefast al istoriei nu are ce căuta în spatiul public.

Toți românii care vor vedea imaginile martirilor, vor trebui să răspundă la o simplă întrebare, ce contează mai mult, oasele frânte ale martirilor sau tablourile lui Brukenthal? Ce contează mai mult, bogăția baronului, sau suferința milioanelor de iobagi asupriți?
Dar cine contează mai mult, străinii care si astăzi ne iau libertatea de a fi români, sau noi, românii?

Avem nevoie de ajutor pentru plata bannerelor și transportul oamenilor către Sibiu. Cine poate este rugat să trimită orice sumă de bani în contul Asociației Calea Neamului, BRD: RO62BRDE080SV52855930800. 

Cu adâncă recunoștință, vă mulțumesc din suflet tuturor!

Priviți în ochii Martirilor Neamului și mergeți cu Dumnezeu înainte pentru Biruința lui!