ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La fel ca pe vremea imperiului Habsburgic, pe când Samuel Brukenthal cu statuie la Sibiu, era numit de Curtea de la Viena guvernator al Transilvaniei, românii sunt din nou umiliți de noul imperiu. Românilor le era interzis centrul, ”masa” lor fiind cea a săracilor din imperiu.
 
Diferența majoră între atunci și acum este că atunci noi am ”negociat” cu imperiul prin Lancea lui Horea, iar acum statul român s-a pus pur si simplu în genunchi fără să obțină bineînteles nimic. Nu este nici măcar pe zero, este pe minus. Aici le răspund si celor care spun că ,,nu ne trebuie Schengen” și care se bucură că Austria a votat contra. Noi suntem deja în Spațiul Schengen din punctul de vedere al condițiilor draconice (cu toate subîntelesurile de rigoare, inclusiv în privința digitalizării), cu toate compromisurile inaccepatabile pe care puterea politică le-a făcut în privința Constituției și prin toate cedările economice.
 
Aceste aspecte negative deja își produc efectele de ceva vreme. Oricum străinii si companiile lor fac ce vreau in România, cu sau fara Schengen. ”Beneficiem” așadar de toate aspectele negative ale acestei chestiuni, dar degeaba, căci de cele pozitive nu avem parte. Controlul din vămi nu s-a ridicat nici pentru cele 5 milioane de români care muncesc în UE si care stau la cozi uriase mai ales în perioada sărbătorilor cand se întorc în țară, nici pentru transportatorii români care pierd timp și bani tot la cozile imense din vămi, fiind de asemenea nevoiți să se reintoarcă în tara la fiecare 4 săptămâni, atunci când le expiră viza.

Obligații de a înghiți pe nemestecate toate mizeriile ce ne vin de la ”centru” avem o grămadă, pe care puterea politică le si îndeplinește, ba si le despășeste, în schimb când este vorba să avem si noi câteva avantaje, trebuie să stăm ”la coadă”.

Solutia pe termen scurt este bineînteles boicotarea a tot ce înseamnă Austria în România, măcar ca un gest de frondă și minimă demnitate, reacție, iar adevărata solutie este 2024 când va trebui ca Lancea lui Horea să se exprime și din punct de vedere politic românesc. Nu spre Vest, nu spre Est, ci pentru România, așa cum au luptat Horea, Cloșca și Crișan, așa cum a luptat Avram Iancu, așa cum au biruit în Veac Sfinții și Martirii noștri, pe Verticală, între Pământul și Cerul Neamului Românesc.