ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce presedintele României trasează linia viitoare de politică națională pe ”încălzirea globală” și statul român vinde 3 din cele 7 procente pe care le mai deținea la Petrom, copiilor români le îngheață mâinile pe tastatura „României educate” și ”digitalizate”.

Hai să o luăm logic, România aproape că nu mai are industrie, în 32 de ani a fost dată la fier vechi sau vândută la străinii care au avut grijă să o falimenteze pentru a elimina concurența pentru propriile țări iar la capitolul mașini mici pe cap de locuitor suntem pe ultimul loc de pe continent.

Așadar unde este poluarea într-o țară care pun pariu că este cea mai ”eco” din Europa, dar nu datorită unor tehnologii ”savante” ci pur și simplu din cauza sărăciei. În mediul rural pun pariu din nou, că avem cele mai multe biciclete pe cap de locuitor din UE, fapt ce mă duce cu gândul la un alt pariu, anume acela că existența lor compensează cu succes ”gazele” trase de vaci ce sparg stratul de ozon al planetei...parcă unii de la UE-USR erau preocupați de chestiunea asta cu vacile, porcii si-n general cam de orice sursă de hrană care ”poluează” pentru că nu se găsește în supermarket și nu vine din import sau nu are destule u-euri.

Într-o țară cu resurse energetice imense, avem costuri imense la curentul electric și încălzire pentru că aceste resurse nu ne mai aparțin. Sunt ale noastre, dar le cumpărăm de la alții așa cum de exemplu cumpărăm gazele și petrolul din Marea Neagră. E bine că le exploatează Exxon si le transportă și depozitează Ungaria. La fel si cu cărbunii, minele s-au închis, în schimb cumpărăm cărbuni din alte țări care nu au nicio problemă cu acest tip de exploatare. Nu mai vorbesc de aur sau alte metale rare.

E ca si cum ai în ogradă un o comoară, dar ”n-ai bani” de o lopată să o dezgropi, lasă că vine vecinul să o ia, apoi cumperi de la el ce a luat din bătătura ta.

În mod normal, la bogățiile pe care le deținem, tot ce ține de energie în România, ar trebui să fie la un cost minim, cel mai mic din Europa, ca să nu zic gratis. Modul normal este stopat de trădarea clasei politice care a ocupat țara, de fiecare partid care a avut de a face cu guvernarea, conducerea statului, de toți factorii care au îngropat memoria resurselor identitare pentru a le putea vinde pe cele materiale.

Soluția este o nouă și aproximativ imposibilă, anume o forță politică ruptă de ”sistem”, capabilă să schimbe această paradigmă a salvării de ”încălzirea globală”, care poartă diverse nume, de independență energetică, corecte raporturi comerciale, economice cu alte state, răsplătirea pe măsură a muncii din interior, pentru ca munca să nu migreze în afara țării, educație națională și nu internaționalistă, într-un cuvânt încălzirea aceasta globală de care unii vor să ne scape cu orice preț, poartă numele de Libertatea de a fi român.

Cu alte cuvinte, luptăm de fapt ca străinii, a se citi ”ordinea” străină, să nu ne mai salveze de nimic, nici măcar de sărăcie, pentru a nu ajunge și mai săraci.

Cine știe cine conduce de exemplu, Fondul Proprietatea și ce înseamnă acest fond?