ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În statul lui Brukenthal statuiile cotropitorilor sunt păzite de forțele de ordine, aceasta este noua ”civilizație”. Primăria Sibiu din nou a dat dovadă de ”toleranță” și consideră că locul românilor este la spatele statuii. Ideea a fost ca șase oameni să susțină cele două bannere cu imaginea Martirilor Horea, Cloșca și Crișan, de o parte și de alta a statuii baronului. Pentru acest lucru Asociația Calea Neamului a înștiințat din nou Primăria în urmă cu patru zile. Avizul din partea acestei instituții a fost pozitiv, însă a fost dat pentru o stradă aflată în spatele statuii. Condiția pentru ca cele două bannere să fie de o parte și de alta a statuii a fost ca ele să NU fie susținute, așa cum este normal, de oameni, ci eventual să fie lăsate pe jos, iar grupul de români să fie situat la câteva zeci de metri în spatele statuii. Asta li s-a comunicat foarte ferm de către forțele de ordine, celor prezenți.
 
Personal, la telefon, reprezentatul jandarmeriei, mi-a spus că oamenii nu au voie să țină bannerele lângă Samuel von Brukenthal, dar că pot să le lase pe jos! Efectiv am crezut că nu aud bine. Cum să stea imaginile cu Martirii pe jos în fața simbolului asupritorului? Revoltătoare această viziune a autorităților de la Sibiu! Veșnicul pretext a fost acela că în Piața Mare se desfășoară un alt eveniment, anume un concert. Astăzi, la momentul respectiv, pe scena care oricum se află la o distanță considerabilă de statuie, nu cânta nimeni, iar în jur nu era niciun spectator. Dar cum se face că președintele Klaus Iohannis a putut inaugura statuia baronului în prezența a sute de spectatori, deși în acel moment avea loc o altă manifestare în Piața Mare, anume un târg de carte, vestita scenă, fiind și ea prezentă? Deci atunci au putut avea loc două evenimente în același timp și în același loc, anume Piața Mare a Sibiului. După aceea nu s-a mai putut.

Duminică, printre amenințări cu amenzi, cei opt sibieni curajoși și demni, față de care am tot respectul, au reușit să-i țină pe Horea, Cloșca și Crișan în picioare, așa cum cei trei martiri au stat în Istorie, demni și însetați după Libertate și Dreptate. 

Straja lui Horea va continua! Oricât de greu ar fi. Avem nevoie de fiecare dată de minimum 7 români curajoși și demni, care să-i țină pe Martiri în picioare, lângă statuia celui care i-a prigonit pe români în trecut, lângă statuia care astăzi vrea să ne spună că pentru Libertatea de a fi Român încă trebuie luptă! Poate în sufletul celor care vor trece prin Piața Mare din Sibiu, pe lângă această imagine de ansamblu, cu Martirii, cu execuția lor pe roată și cu baronul Brukenthal, se va isca convingerea că ceva nu se potrivește în acest decor, că asupritorul nu poate sta lângă asupriți, deci cineva trebuie să dispară în cele din urmă de acolo.  

Martirii vor rămâne în picioare!

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews