ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Suntem Mișcarea Națională. Suntem naționaliști. Suntem anticomuniști. Suntem împotriva „corectitudinii politice”.

Nu suntem cu Rusia, nu suntem cu Ucraina. Suntem împotriva dominației oricărei structuri globaliste din Vest sau Est. Avem un singur punct cardinal: România.

Respingem ferm dictatura, la fel de ferm anarhia. Facem politică fiind împotriva politicianismului. Nu negociem principii și nu renunțăm la idealuri. Nu suntem visători, ci puternic ancorați în realitatea care ne impune să nu tranzacționăm speranțele și încrederea oamenilor, căci nu ne-am compromite pe noi, ci naționalismul, în numele căruia am pornit lupta.

Nationalismul nu este o „doctrină”, o „ideologie”, ci modul natural, firesc, de orânduire politică, în cel mai larg și cuprinzător sens, al neamului românesc. Identificându-ne cu el, am face așadar un păcat de moarte să-l compromitem prin politicianism, căci fiecare dezamăgire a oamenilor la adresa noastră se va răsfrânge inevitabil și la acest ideal.

De aceea responsabilitatea este maximă. De aceea facem aceste clarificări. Reperele noastre sunt exclusiv cele naționale românești. Eroii noștri după care ne călăuzim sunt eroii, sfinții si martirii români. Nu avem "repere" nici tocurile lui Zelenski, nici ochelarii de soare sau mersul lui Putin. Reperele noastre nu sunt nici UE, nici SUA, China sau altă putere mondială.

Avem un singur Reper, un singur simbol: neamul românesc, cu tot ce reprezintă el din punct de vedere religios, cultural și istoric.

În acest neam găsim toate resursele necesare pentru a ne ridica ca popor. Nu avem nevoie de alte pârghii de luptă, de continuitate.

Acest lucru nu înseamnă „război” cu „lumea”, ci înseamnă relații demne cu întreaga lume.

Suntem români și punctum, cum spunea Mihai Eminescu.

Suntem Mișcarea Națională.