ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acuzațiile sunt de ,,incitare la ură, discriminare împotriva comunității maghiare și propagandă naționalist-șovina" atât prin textele scrise înainte de eveniment cât și prin ,,agresarea verbală" a doamnei Katalin Novak și a domnului Kelemen Hunor preș. UDMR și vicepremier al guvernului României. Toate aceste lucruri, precum și mobilizarea oamenilor de a veni la Carei se zice că le-am făcut fiind instigat de Ciuta Daniela.  

În fața "tribunalului poporului", CNCD, recunosc că am fost instigat la românism de către, cu adevărat Doamna, și prietena mea Ciută Daniela, precum și faptul că am avut o atitudine verbală ostilă față de reprezentanții politici ai Ungariei și UDMR care au girat prin prezența lor ridicarea unei statui care in opinia mea nu are nici legitimitate nici legalitate, reprezentând un simbol al fostei ocupații străine, fiind în același timp si amplasată ilegal, conform comunicatului Ministerului Culturii și amenzii aplicate Primăriei, căreia i s-a pus oficial în vedere înlăturarea ei. 

Mai multe nu am ce să transmit  CNCD. 

Povestea cu incitarea la ură etc. împotriva comunității maghiare este doar o prostie,  niciodată nu m-am exprimat în niciun fel împotriva minorității maghiare din România sau împotriva ungurilor ca popor. M-am poziționat doar împotriva unor reprezentanți politici ai Ungariei și UDMR.  Extinderea acestei poziții spre întreaga minoritate maghiară din tara noastră este o aberație, e ca și cum ai spune că dacă eu sunt împotriva președintelui României, a primului ministru, a liderilor partidelor politice din parlament, sunt în acelasi timp si împotriva poporului român, lucru evident fals. Rândurile acestea nu sunt nici pe departe o justificare a demersurilor mele, ci relatarea unei simple realități. Acțiunile noastre nu s-au concentrat doar pe aspectele privitoare la chestiunea politicii iredentiste maghiare, ci și pe agresiunile impotriva libertății din perioada plandemiei, fiind coorganizatori ai principalelor manifestații de atunci, primind în acest sens nenumărate amenzi, inclusiv pe cele maxime, pentru "vina" libertății de exprimare și acțiune în acest sens.  Am ridicat deasemenea problema vânzării pământurilor agricole și a celorlalte resurse naturale românești către străini, prin petiții și manifestări de stradă. Nu am așadar o "obsesie" maghiară, am însă o mare determinare în a contracara orice fel de atac antinational indiferent pe ce palier se manifestă acesta și de a promova în același timp, prin orice mijloace, valorile, reperele  românești, inclusiv cele izvorâte din marea jertfă a martirilor si Sfinților închisorilor. 

Mergem împreună cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
 

Citația, la Mihai Tîrnoveanu