ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1.Calea Neamului și Frăția Ortodoxă au transmis în cadrul conferinței de presa de la Sfântu-Gheorghe decizia Domnului Primar al orașului Dărmănești de a se adresa și Înaltei Curți de Casație și Justiție, contestând astfel decizia Tribunalului Bacău de demolare a Crucilor Eroilor Armatei Române din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului.

2. Echipa comună Calea Neamului, Frăția Ortodoxă aflată într-o "inspecție de legalitate" pe raza jud. Covasna, respectiv la Sfântu-Gheorghe și Târgu-Secuiesc a constatat că nu s-au mai arborat steagurile Ungariei în cele două municipii ale Covasnei. Acestea au fost înlocuite de niște cocarde, inimioare, emoticoame. Am avut la noi steaguri tricolore românești pregătite de arborare. Se pare însă că acțiunea din martie 2021 întreprinsa de mine și Gheorghe Samoila prin care am pus conform legii lângă steagul statului ungar și tricolorul românesc, a dat roade, întrerupând astfel o tradiție nefastă de peste 30 de ani, anume aceea ca timp de 3 zile in preajma lui 15 martie, orașele Covasnei să abunde de steaguri ale Ungariei.

3. Indiferent cum se va termina disputa pentru cele 52 de Cruci și Monumentul Eroilor Români de la Valea Uzului, Eroii noștri vor avea Cruci de căpătâi așa cum se cuvine. Dacă Doamne ferește cele 52 de Cruci vor fi demolate cumva, în Cimitirul de la Valea Uzului, vor fi nu 52, ci 150 de Cruci în memoria țăranilor în Opinci militare și a Generalilor lor.

Ne exprimăm încă odată nădejdea că măcar acum, până nu este prea târziu, pentru aplanarea tuturor eventualelor situații nedorite, să se emită avizul Oficiului Național Cultul Eroilor pentru parcela românească din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Nu dăm înapoi, suntem foarte determinați, nu facem afirmații fără acoperire în faptă. În acest context geopolitic deosebit de complex noi vrem pace, nu vrem conflicte. Pacea înseamnă demnitate românească, nu dictatul politic al Ungariei în România. Conflictul nu este provocat de noi.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!