ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă sângele lor curat de român a fost călcat în picioare de clica veche bolșevică Iliescu, Roman, Brucan, asta nu înseamnă că acel sânge s-a vărsat degeaba.
 
Eroii de atunci nu au murit în zadar, căci au dat dovada istorică a unui curaj fantastic, au dat mărturia că neamul românesc este capabil să înfrângă frica, să iasă cu pieptul gol în fața glonțului, în fața șenilei de tanc, în fața dictaturii.
 
Parafrazându-l pe Luis Bratu, spun că poate noi, am trăit degeaba nefiind în stare să le apărăm jertfa. Este un punct de vedere la care merită să reflectăm. Pentru ticăloșia ce a urmat lui Decembrie 89 nu frații, surorile, părinții și bunicii noștri care au fost bătuți, torturați și uciși sunt de vină, ci nemernicii trădători de neam și țară din eșalonul așa zis ”doi” al regimului comunist care au confiscat marea revoltă din 89. Spun revoltă și nu revoluție nu pentru a diminua însemnătatea sacrificiului românilor nostri, ci pentru că singura Revoluție din Istorie a făcut-o Iisus Hristos.
 
Bogățiile țării nu au fost furate de străini din cauza eroilor ci din cauza trădătorilor. Acele bogatii nu erau in regimul comunist in posesia poporului ci a partidului comunist. Transferul lor a fost facut de la partidul comunist catre străini, iar acestă afacere a fost pusă la punct de urmașii partidului comunist care au preluat puterea politică și financiară, implicit puterea media, după Decembrie 89.

In decembrie, acum 33 de ani, dincolo de toate scenariile, poporul a ieșit masiv în stradă din cauza nemultumirilor profunde, lipsa acută a libertății, lipsa celor mai elemenare condiții de trai, curent electric și căldură raționalizate, pâinea, uleiul, zahărul, făina, laptele, benzina, luate pe cartelă, după ce stăteai la rând ore întregi, cozile la aceste alimente de bază începând a se forma de la ora 4 dimineața, pentru cine își mai aduce aminte. Cum ar fi acum să mai faci acest lucru???? Carnea era un fel de aliment de lux, țăranii NU AVEAU VOIE să taie un porc sau o vită fără să aibă contract cu statul. Cum vă sună asta? Tăranii nu aveau voie să aibă pământ în proprietate.
 
Țăranii NU AVEAU VOIE să vândă NIMIC la piață. Niciun român nu avea voie să aibă nicio afacere, cât de mică ar fi fost ea. Niciun țăran nu avea voie să vândă nici măcar o legătură de pătrunjel din curtea lui. Toate aceste lucruri poate le-ați uitat sau poate nu le știți, cei mai tineri. Spun unii că Ceausescu voia să plătească datoriile externe, tot de el făcute...dar datoriile externe le plătea prin umilirea noastră și confiscarea libertăților noastre? Ce legătură era între plata datoriilor si interzicerea libertății noastre? Unde era logica plății datoriilor în faptul absurd că țăranul român a fost adus în stadiul de a sta la coadă să cumpere o pâine de la oraș?
 
Unde era acea logică când deținuții politici, mari intelectuali români supraviețuitori ai închisorilor comuniste erau la marginea ”societății socialiste multilateral dezvoltate”, de nici măcar nu aveau o amărâtă de pensie? Și unde erau bunicii mei, oameni simpli de la Colectiv, când din pensia lor nu-și puteau cumpara pe lună decât 2 litri de ulei si 3 pâini? Pentru datoriile externe? Pentru ce nu s-a schimbat absolut nimic măcar din punct de vedere economic între martie 89 când Ceausescu a declarat că datoriile au fost plătite si decembrie 89? Pentru că acel regim comunist a fost falimentar în esența lui. Pentru că acel regim comunist a fost unul care ne-a zdrobit orice urmă de libertate socială, economică, religioasă și identitară. Da, identitară, căci au fost sate și biserici dărâmate, istoria României grav cenzurată, Mihai Eminescu, Octavian Goga, întreaga elită intelectuală naționalistă interbelică anulată, pusă în colțul negru, exact la fel cum o face acum institutul Elie Wiesel; și acest aspect avea legătură cu plata datoriilor externe?

Nu, nu avea nicio legătură cu asta, avea în schimb o directă legătură cu un regim dictatorial care slujea o ideologie comunistă, implicit un cult la personalității, pe modelul China sau Corea de Nord.

Eroii din 1989 nu sunt vinovați că după regimul comunist al lui Ceausescu s-a instaurat alt regim comunist cu ”față umană”. Eroii din 89 nu sunt vinovați pentru schimbarea măștilor, așa cum Eroii din Al Doilea Război Mondial care au luptat si care au murit pentru reîntregirea României, nu sunt vinovați pentru instaurarea comunismului în România.

Vinovați sunt trădătorii și străinii.

Noi, românii mergem pe urmele eroilor, urmându-i în Ideal. Ei merită din partea noastră măcar o rugăciune și o floare pe morminte. Iar dacă suntem în stare, acești eroi merită puțin mai mult: continuarea luptei lor.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!