ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Congresul UDMR și cea de a patra reuniune a Grupului de Lucru al Comisiei Europene pentru combaterea antisemitismului și promovarea vieții evreiești, doua evenimente, primul finalizat recent, al doilea în curs de desfășurare organizat sub egida Guvernul României, acesta este subiectul.
 
Ideea este că subiectul nu există, dar este inventat. Pentru ce vin la București peste 80 de oficiali din străinătate să combată antisemitismul într-o țară în care acesta nu există? La conducerea României sunt cumva nazzzi? Există cumva organizații antisemite? În niciun caz. Evreii sunt prigoniți la noi în țară? Nicidecum.
 
Își desfășoară nestingheriți afacerile, multe dintre ele extrem de profitabile, sunt în parlament, în guvern, în mai toate partidele, nicio sinagoga nu a fost atinsă cu nici măcar un fulg de pană, ba mai mult se construiesc unele noi, cea mai mare din Europa de exemplu s-a ridicat la Sighet. Au venit atunci sute de evrei din toată lumea, nimeni, nici măcar un om, nu a strigat sau făcut ceva împotriva lor. Și atunci, unde este imensa necesitate a desantului oficialilor "lumii" să vină în România pentru a combate ceva ce nu există? Avem peste toate și un institut guvernamental, plătit cu bani grei de la stat, cu numele Elie Wiesel (institutul, nu încă statul) care "taie frunze la câini", adică combate și el ceva inexistent, dar care ataca valorile românești ca orice entitate străină ce are misiunea de a distruge reperele naționale pentru a putea mai apoi să ocupe resursele naționale.

Aceeași teză neomarxistă de subminare a statului național este susținută de premierul Ciucă și la congresul UDMR. Pe lângă osanelele la adresa unei formațiuni care are trecută în program autonomia Transilvaniei, Nicolae Ciucă ataca "extremismul" românesc care în marea lui viziune politică trebuie combătut aprig, la fel ca "antisemitismul".
 
Unde este tovărașe extremismul  etnic și economic românesc? Despre ce vorbești? Despre ce vorbești în condițiile în care reprezentații maghiarilor sunt în guvern  de peste 30 de ani? Despre ce vorbești când minoritatea maghiară are nu numai drepturi, ci și privilegii? A fost agresat vreun ungur în România? Am avut noi măcar o singură atitudine violenta împotriva lor? Situația este exact inversă. Cetățeni de etnie maghiară au vrut să ne arunce în aer cu bombe la Târgu-Secuiesc.  Șefi ai statului ungar vin în România și agresează Constituția trasand directive pentru autonomia teritorială pe criteriu etnic și inaugurand statuile simbol ale Ungariei. Românii sunt prigoniți în centrul țării, nu ungurii. Românii sunt lipsiți de un învățământ adecvat în Covasna și Harghita, nu ungurii.
 
Unde este "extremismul" nostru? Cumva în apărarea Libertății de a fi român în propria țară? 

Tezele acestui guvern ticălos, pe lângă faptul ca sunt inventate, sunt profund antinationale  pentru că se suprapun perfect pe retorica structurilor statale  si suprastatale din afară care urmăresc desființarea statului român național, suveran, independent și indivizibil. Premierul potențează si legitimează grav aceast demers din punct de vedere propagandistic și nu numai. Totul se suprapune peste preconizata regionalizare a României în care Covasna, Harghita, Mureș fac bloc comun cu o etnie majoritară din punct de vedere etnic, care se va uni din punct de vedere economic pe fondurile europene direcționate preferențial cu o zonă ce se leagă teritorial cu granița pe Ungaria.
 
Diferența etnică dintre aceste zone care reconfigurareaza Dictatul de la Viena va fi compensata de criteriu economic pentru a fi agreata de "populație" ca fiind "ok" în sensul autonomiei teritoriale și mai apoi de alipirea la Ungaria. Se va provoca așadar cu premeditare un decalaj economic substanțial între aceste zone și restul țării pentru a ușura misiunea iredentistă. La Oradea, Satu-Mare și Cluj se lucrează intens în acest sens, pe bani grei si demobilizare a forțelor românești.

Soluția este prezenta noastră în stradă și în 2024 prezența noastră în  Parlament. 

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Semnat, Mihai Tîrnoveanu, Mișcarea Națională.