ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ținem vie Straja pentru cele 52 de Cruci și Monumentul închinat Eroilor care si-au dat viata pentru România. Apărăm Victoria din 6 iunie 2019. Ținem tradiția de a fi prezenți la Valea Uzului indiferent de restricții, indiferent de stările de alertă sau de urgență. Indiferent de reclamațiile la poliție sau CNCD pe care le-am primit.

Mergem la Cimitirul International al Eroilor Valea Uzului, pentru ca numai aici Crucile Eroilor sunt amenințate direct cu demolarea. Sunt nenumarate procese pe rol în acest sens, în acelasi timp, UDMR cerând la toate negocierile politice același lucru, îndepărtarea Crucilor și Monumentului. Prezenta noastră semnificativă și constanta zadarniceste planul lor.

Din Brașov și Covasna venim cu trei autocare pline. Vrancea și Bacău răspund deasemenea Prezent. Am convingerea că și Neamțul. Am convingerea că vor veni, ca de fiecare dată, români de pe întreg cuprinsul țării.

Cultul Eroilor înfrânge orice dictatură, ne exercităm Libertatea de a fi Români.

Intr-o țară praduita de străini, în care nu mai avem aproape nicio resursa materială în proprietatea noastră, singura nădejde de a ne putea recupera totul este în Cruce și Steag. De le vom pierde și pe acestea, atunci totul este pe vecie pierdut.

Frați și surori, atât timp cat niste oameni vor urca până în creierii munților pentru un Cimitir de Eroi, mai avem în toate o șansă! Este o "ecuație" pe care străinii nu o pot înțelege și nici cuprinde. Păstrați Cultul Eroilor și atunci veți putea recupera Libertatea întreagă.

Duminică, cu prilejul Zilei Armatei ce va fi sărbătorită (ora 15,30) la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, mă întorc pe locurile copilăriei mele, printre oamenii urs din Leorda, Comănești, Dărmănești, Dofteana. I-am avut alături în lupta pentru afirmarea românismului și la Sfântu-Gheorghe, 24 ianuarie, 2020.

Duminică dimineața mergem, 150 de oameni din Covasna și Brașov, la Hramul Bisericii Ortodoxe din Leorda, Comănești, unde va sluji si vrednicul Părinte Amfilohie. După Sfânta Liturghie, pornim spre locul aflat în imediata apropiere a Comăneștiului, la Schitul Părintelui Amfilohie, în jurul căruia se va ridica o mănăstire, baricadă a Ortodoxiei de pe Valea Trotușului. Acolo vom asculta Cuvântul Părintelui și vom sta mai apoi cu toții la aceeasi masă ca frați buni ce suntem, urmând să pornim după aceea spre Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, unde vom ajunge la ora 15,30.

Linia Comănești, Dărmănești, Dofteana este o zonă vitală din punct de vedere strategic, căci la doar câtiva kilometri de ea, se află zona Ghimeș-Făget-Palanca, puternic afectată de influența factorilor de maghiarizare politică, culturală și religioasă, Ungaria-UDMR, Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului aflându-se deasemnea, după cum bine știm cu toții în această arie de luptă identitară. Bisericile și Mănăstirile ortodoxe de pe Valea Trotușului și Uzului sunt baricade ce nu se frâng, căci au Preoți vrednici și enoriași viteji. Oamenii Urs nu s-au oprit într-un lanț în 2019, oamenii-urs sunt puterea Libertății de a fi Român.

ÎnToarcerea Timpului ne întâlnim din nou cu ei, pentru a sfărâma oricare lanț pus pe vremuri, pentru a apăra Crucile și Monumentul Eroilor de la Valea Uzului, pentru a spune din nou și din nou, că ,,Pe aici nu se trece!”.

Cu Dumnezeu înainte!