ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa maghiară anunță cu satifacție că Tribunalul Județean Bacău a decis într-o primă instanță, că autorizația de construire a Crucilor si Monumentului Eroilor Români din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului este nulă, însemnele creștine (”construcțiile ilegale”), trebuind dărâmate, scoase din Cimitir. 

Asta nu se va întâmpla, decât dacă buldozerele ne fac și pe noi una cu pământul. Nu vreau să pun răul în față, sper ca recursul pe care-l va face Primăria Dărmănești să aibă izbândă. Am încredere că domnul Primar Constantin Toma va lupta până la capăt. Dar, de va fi să fie, le garantez tuturor, că noi, românii, avem soluții concrete pentru fiecare plan urzit împotriva noastră.
 
Dacă cineva crede că vom ține cont în această privință de hotărârile instanțelor judecătorești, care care mută Cimitirul de la un județ la altul pe baza unor hârtii din timpul Imperiului Austro-Ungar și decid dărâmarea Crucilor pentru că un tovarăș nu a dat cu pixul unde trebuie, se înșeală amarnic. Autorizația de ridicare a Crucilor a fost dată de jertfa de sânge din Primul Război Mondial, de victoria și gloria acelor ostași, de bunicii și străbunicii noștri. Autorizația nu mai trebuie scrisă cu cerneala unor funcționari, căci a fost semnată cu sânge, iar peste sângele luptătorilor nu se trece, iar acesta nu poate fi șters de instanțe judecătorești românești, căci ele nu ar exista ca românești, de nu ar fi fost ,,o căruță de țărani” care a spulberat imperii. Domnilor judecători, o parte din acei țărani militari își dorm somnul de veci în Cimitirul de la Valea Uzului, iar voi ce faceți??? Unde este demnitatea voastră de români și frica de Dumnezeu? 

Este prea mult un Monument? Sunt prea multe 52 de Cruci pentru Eroi? Dar ce spuneți de 150 de Cruci pentru fiecare Erou român îngropat acolo? Dar ce vor spune instanțele de ilegalitatea amplasării însemnelor pentru militarii armatei austro-ungare în Cimitirul de la Valea Uzului? Crucile Eroilor noștri nu au voie să fie acolo, în schimb ale inamicilor au voie? Unde sunt autorizațiile lor? Sunt date din ”oficiu” de stat prin decizii politice? 

Nu vom ieși din Valea Uzului nici în ruptul capului, din 2019 încoace am fost prezenți acolo pentru a apăra memoria celor care s-au jertfit pentru Țară, care au luptat în Opinci Militare pentru România Întreagă. Pentru sângele lor ce a întărit Trecătorile Carpaților făcând din ele Baricadă, pentru fiecare os de militar român presărat pe văi și munți, vom răspunde întotdeauna Prezent! Pentru fiecare lacrimă din scrisorile lor către părinți, neveste și copii, pentru adevăr!  Am fost 5000 în 2019 când niște consilii județene UDMR au vrut să ne oprească să intrăm în Cimitir. Vom vedea câți vom fi, atunci când buldozerele vor fi chemate să dărâme Crucile, să-i profaneze pe Eroi. 
Nu cedăm Libertatea de a fi români! Fiți gata frați și surori de pe Linia de Fier a Moldovei, Dărmănești, Comănesti, Dofteana, Onești, Târgu-Ocna, Bacău, fiți gata frați și surori din întreaga țară de mobilizare maximă!

Pe aici nu se trece!
 
Ar putea fi o imagine cu text care spune „23:38 szekelyhon.ro/aktualis Székelyhon.ro 24h SCAUN STRIP SCAUN PENTRU COPII SCAUN EPIDEMIE ÎN CIFRE SCAUN STRIP IN CSIKSZENTMÁRTON Parcela romaneasca nu are dreptul sa existe, crucile de beton si monumentul trebuie scoase din cimitirul de razboi din Úzvölgyi Attila Kovács 10 februarie 2022 15:56. ultima modificare: 10 februarie 2022, 22:52 Potrivit sentinței Tribunalului maghiară română”
 
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare, în aer liber și text care spune „23:38 autorizația de construire eliberată de Dormánfalva pentru crucile și monumentul din beton înfiinÈat in cimitirul de război Úzvölgy este nulă, prin urmare acestea trebuie scoase din acesta. Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs. Crucile nu pot rămâne, instanța de la Csíkszentmárton s-a pronunÈat din nou în primă instanță în cazul Üzvölgye Foto: Attila Pinti Székelyhon A omán narcellának nincs”
 
Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, persoane în picioare, în aer liber și text care spune „Székelyhon 4h Bízik abban, hogy eltávolítják a betonkereszteket? Szavazzon a cikk alján! #szekelyhon #uzvolgye #b... Vezi mai mult Aveți încredere că se vor scoate crucile de beton? Votați în partea de jos a articolului! #szekelyhon #uzvolgye #betonkeresztek #eltavolitas #szavazas Evaluează traducerea i szekelyhon.ro A román parcellának nincs létjogosultsága, a betonkereszteket és a...”