ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ieri noapte executivul a adoptat Ordonanța de Urgență privitoare la Certificatul ”verde”, fapt ce îi va da dreptul de a menține în vigoare Certificatul pe teritoriul României și după încetarea Stării de Alertă, implicit așadar și după abrogarea de la sine a Legii 55/ 2020 (legea resricțiilor din ”pandemie”), legiferată strict pe Starea de alertă. Reiese mai clar ca oricând, că totalitarismul plandemiei nu a fost despre ”sănătatea omului”, ci despre supunerea omului și distrugerea libertății, laolaltă cu pulverizarea economiei naționale. Guvernul vrea controlul nu doar temporar, în ”pandemie”, ci permanent, adică prelungirea la nesfârșit de facto a stării de alertă, adică de dictatură.
  
Până acum, certificatul era reglementat printr-o Hotărâre de Guvern, neavând un temei legislativ, fapt ce a dus de câteva ori la contestarea cu succes într-o primă instanță a acestuia. Deciziile definitive favorabile ale instanțelor si viitoarele contestanții vor fi cu mult îngreunate, căci Ordonanța de Urgență de ieri noapte creează tocmai acest temei legislativ, (teoretic cel puțin), căci acest act normativ este o formă prin care puterea executivă capătă putere legislativă, substituindu-se Parlamentului. Spun teoretic, pentru că ordonanțele de urgență, așa cum sugerează și numele, se adoptă doar în situații de extraordinare, pentru o nevoie stringentă. Care este acum această nevoie?
 
De asemenea, conform Constituției, ordonanțele de urgență nu pot restrânge drepturi si libertăți, iar Cetificatului ”verde” se referă tocmai la restrângerea drepturilor și libertății noastre. Așadar această OUG este în mod clar anticonstituțională. Ea poate fi anulată de Curtea Constituțională în urma autosesizării Avocatului Poporului, abrogată de către Parlament sau anulată chiar de Guvern printr-o altă OUG, asta după ce este publicată în Monitorul Oficial.
 
Guvernul este obligat prin lege să motiveze adoptarea unei ordonațe de urgență, în această chestiune, motivarea lipsind cu desăvârșire. Deci ce s-a petrecut ieri noapte este un abuz clar care se poate întâmpla doar într-un stat dictatorial. Această OUG mai are un înțeles, anume acela al ”spălării” partidelor din Parlament care sunt și la guvernare, de această răspundere, acestea neavând curajul să legifereze Certificatul în Parlament, ca nu cumva să le scadă procentele, pasând astfel ”cartoful fierbinte” în mâna Guvernului. Dar nu putem crede că Rafila și Ciucă au luat această decizie de capul lor la ceas de noapte, fără acordul propriilor structuri politice. 

Am marea nădejde că nu le va reuși ”schema”, dar asta depinde de reacția noastră atât pe net cât și în stradă, căci ”ei” monitorizează în egală măsură ambele situații. Când netul ”ia foc” și mai sunt si proteste, atunci vor da înapoi, s-a verificat acest lucru de-a lungul timpului. Aveți Nădejde, aveți curaj, reacționați, nu ne vor putea zdrobi!