ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judit Varga aflată sâmbătă la un eveniment comemorativ în Harghita a declarat că ,,Fiecare munte, râu, și câmp de aici poartă un nume de maghiar. Aceste pământuri au devenit fructuoase datorită secolelor de muncă grea a strămoșilor noștri secui”. Afirmațiile au fost făcute în prezența unui oficial al statului român, anume ministrul Barna Tanczos care a vorbit la rândul lui de ,,Țara Secuilor”, lupta secuilor din Transilvania și de pericolul pe care-l reprezintă organizațiile naționaliste extremiste românești. 

Cam așa s-a derulat pe scurt încă un episod al ,,co-suveranității” (concept lansat de guvernul Viktor Orban) pe care Ungaria și-o exercită în România. Citatul din doamna ministru al justiției din Ungaria l-am găsit în presa maghiară (link în comentarii), presa de limbă română eludând cu desăvârsire acest ”amănunt”, fiind în schimb extaziată de faptul că Judit Varga s-a pronunțat pentru intrarea României în Schenghen.
 
La fel ca în cazul Viktor Orban-Băile Tușnad presa ”noastră” s-a referit la câte-n lună și-n stele în ceea ce privește discursul lui Orban, mai puțin la concluzia acestuia: ,,Patria trebuie să rămână împreună: Transilvania și celelalte zone locuite de maghiari din Bazinul Carpaților trebuie să rămână împreună”. Desigur, ca și atunci și acum se vor găsi unii care să laude politica guvernului  Ungariei, făcându-se că uită principalul obiectiv al acesteia, enunțat chiar de primul ministru. 

Până în prezent nu am văzut nicio reacție din partea statului român vizavi de faptul că un oficial înalt al Ungariei, aflat din nou într-o vizită neoficială în România își permite să facă declarații prin care elimină practic caracterul românesc, atât din punct de vedere istoric cât și constituțional al unei părți din teritoriul României. Nicio reacție de sancționare din partea primului ministru al Guvernului României la adresa lui Tanczos Barna, membru al guvernului cu multiple si vechi manifestări antiromânești, participând inclusiv la tentativa de blocare a accesului românilor în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, în iunie 2019. 

Tăcere și non combat atât din partea oficialilor cat si din partea tuturor partidelor. Dacă mai punem la socoteală că și o parte a factorilor ”suveraniști” din societatea civilă și presă este în extaz după Viktor Orban, eludând esentialul, adică atacul acestuia asupra Art. 1 din Constituția României, constatăm că pe baricada naționalistă rămânem cam puțini. Puțini dar nu slabi. Pentru noi este de-a dreptul nesemnificativ că guvernul țării vecine are politici bune referitoare la familie și la agresiunea ideologică UE, atât timp cât acesta are ca obiectiv ruperea teritorială a României prin alipirea unei părți semnificative din Transilvania la Ungaria. Parafrazându-l pe Grigore Vieru, spun că iubirea unora față de străinii inamici este cel mai mare dușman al nostru. Se cheamă trădare de țară.

Împotriva tuturor, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!