ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc, la Vârghiș, Doboșeni si Baraolt, jud. Covasna, în Procesiunea de Florii. Tinerii din Covasna care ne-au însoțit au putut vedea pe viu o lecție de istorie tragică privitoare la ocupația maghiară ce a lăsat urme adânci în aceste locuri, dar, în același timp, prin prezența lor au alinat durerea acestui pustiu etnic românesc prin cântec, rugăciune și Steag Tricolor. În suflet, de Floriile petrecute aici, am avut durere, văzând răstignirea Neamului nostru prin bisericile dărâmate, dar și certitudinea că oricât de greu ne-ar fi, românismul nu moare, flacăra ortodoxiei fiind ținută aprinsă în pofida tuturor prigoanelor.
 
Români din Brașov, Valea Mare, Zagon, Sfântu-Gheorghe, Vaslui și Satu-Mare au răspuns prezent alături de vrednicul Părinte Vasile Bobeică, la chemarea Asociației Calea Neamului. Ținem drumul drept, Drumul Crucii, al Biruinței împotriva morții. Hristos ne-a arătat Învierea, Hristos, singurul Om care în urmă cu peste două mii de ani a fost trist de Florii, căci știa suferința, știa trădarea de care urma să aibă parte și Jertfa pe care urma să o îndeplinească spre Mântuirea Lumii. 

Întunericul din bisericile părăsite va fi învins prin rugăciune și Lumina Învierii pe care un preot o aduce acolo în fiecare an de Sfintele Sărbători ale Paștilor. La fel va învia poate și românismul aici,

Nădejde să avem! Doamne ajută! 
 
Procesiunea de Florii, Vârghiș, Covasna. Acolo unde nu mai sunt români, venim noi, mergem unde este mai greu, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! VIDEO:
 
 
Cuvânt adresat în special copiilor care ne-au însoțit la Vârghiș, Doboșeni și Baraolt:
 
 
Biserica Ortodoxă din Doboșeni, Covasna, locul unde nu mai există niciun român. Biserica a fost dărâmată de trupele maghiare de ocupație în 1940, iar ruinele ei au fost conservate în 1994 de Episcopia Ortodoxă a Covasnei și Harghitei.
 
 
Nota redacției: Puteți vedea mai multe imagini în Galeria Foto de mai jos:
Procesiunea de Florii cu Mihai Tîrnoveanu și Calea Neamului în județul Covasna

Vezi galeria Procesiunea de Florii cu Mihai Tîrnoveanu și Calea Neamului în județul Covasna