ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă oricine și-a dat seama ce și cam cine a mânat-o pe scriitoarea minoră Luiza Palanciuc să pună mâna pe bătrânelul cu aproape 60 de ani mai în vârstă decât ea și cu o avere estimată la 1.000.000 (un milion) de euro pentru a-l transforma în marionetă FB și mascotă USR, multă lumea s-a mirat de alegerea fostului agent NKVD Mihai Șora, care avusese o căsătorie îndelungată cu Marriane Klein, o evreică studioasă din Timișoara, născută la Budapesta.

A trebui să vină un profiler din SUA care să ne lămurească: Luiza Palanciuc e Ana Pauker 2. Priviți fotografia de mai sus. A fost aleasă pentru a-i fi băgată în pat pe post de calorifer ambulant cu dotările deșănțate de rigoare sau e doar o întâmplare că „dragostea la prima vedere” cu clona Anei Pauker s-a lăsat cu o căsătorie bizară nășită, altă întâmplare, chiar de Andrei Pleșu, fostul lui coleg de Guvern FSN Iliescu-Roman, GDS și Fundația Soros. FOTO de la tinerescul eveniment:

Dacă ar fi fost doar o copie fizionomică a Anei Pauker cu ploștile-i călduțe la purtător pentru momentele de #rezist în stradă la 0 grade, pentru care nu s-a sesizat Protecția Bătrânilor, ar fi fost bine. Dar se pare că diva de Focșani, fericita beneficiară a unui testament gras, are și caracterul defunctei agente de rețea a fostului ei soț.

Dezvăluirile fiului lui Mihai Șora, muzicianul Tom Șora, de la înmormântarea bătrânului bolșevic, unde acesta a dezvăluit că tânara useristă și mama lui vitregă i-a blocat toate contactele cu tatăl său în ultimul deceniu, lăsate ulterior cu un schimb de replici dure, sunt abia începutul unui scandal cu scântei.

Apropiați ai familiei susțin că Toma Șora nu este de acord cu testamentul tatălui său și o acuză pe Luiza Palanciuc Șora că ar fi obținut toate bunurile și drepturile de autor într-un mod „nu tocmai ortodox”, scrie EVZ.

„Toate bunurile și drepturile de autor aparțin Luizei. Mihai Șora i le-a lăsat. Tom nu este de acord, bineînțeles, și consideră că mijloacele prin care soția filosofului a obținut acea semnătură nu sunt cele mai ortodoxe. El are de gând să își caute dreptatea în instanță și să demonstreze că tatăl său a fost constrâns să semneze acele documente. Tom dorește colecția de cărți a tatălui său, jurnalele personale, câteva tablouri și lucruri personale ale părinților. Până acum nu a avut acces la ele, ori la apartamentul tatălui său. Nici măcar nu știe unde și-a dat acesta ultima suflare”, a spus un apropiat al familiei pentru CanCan, cea mai potrivită publicație cu situația filosofică actuală, rivalizată poate doar de gazeta „22” a GDS.

„Adevărata miză?  Suma de un milion de euro, atât cât a reușit să strângă într-o viață Mihai Șora”, mai scrie sursa citată.

Apucăturile paukeriste ale Palanciucăi s-au dezlănțuit în spațiul ei predilect, Facebook-ul, de data asta nu pe contul decedatului, unde continuă să-i clădească Cultul Girafei, ci pe al ei personal, unde s-a răfuit murdar cu bietul Tom Șora, afirmând cu tupeu de văduvă neagră că acesta... minte.

„Tom Șora, ca și sora lui, Sanda Șora, nu i-au telefonat, pur și simplu, lui Mihai Șora ani la rând – nici chiar de Sărbători sau de ziua lui, când a împlinit o sută de ani. Ceea ce se poate verifica examinând istoricul apelurilor intrate, prin Telekom, la cele două numere active ale lui Mihai Șora”, susține tânara văduvioară.

Stilul securistic dă pe-afară din ea prin asemenea „argumente”. Dar dacă tot le invocă, da, vrem și noi să vedem cum am putea verifica „istoricul apelurilor intrate, prin Telekom, la cele două numere active ale lui Mihai Șora” din ultimii 10 ani. Cam cum să facem? Le publică ea pe Facebook sau cum? Să depunem o cerere la ea personal sau pe pagina răposatului? Sau o lăsăm la Girafă?

Și pentru apelurile din străinătate venite de la copiii lui Șora, lăsate să sune în gol, pentru că nu s-a răspuns în casă și ca atare nu sunt „intrate, prin Telekom”, unde trebuie să verificăm? La SIE sau la SVR?

Apropo, pensia de cel mai longeviv bolșevic în viață de unde venea?

Telenovela continuă!

PS: Afirmația gravă a lui Tom Șora, că nici măcar nu știe unde și-a dat tatăl lui ultima suflare, ne face să ne punem fireasca întrebare: dar care a fost cauza morții lui, știm? Că omul e deja în copârșeu și nu s-a spus nimic nicăieri despre asta. Și încă ceva: când a murit exact Mihai Șora? S-a așteptat actuala văduvă să moară, pentru că postările de pe Facebook începând cu 22 februarie par cam construite pentru a i se anunța obștescul sfârșit. Ca unul care i-am citit toate dosarele de la CNSAS (DSS/DIE/CIE), inclusiv informările lui și ale informatorilor lui, mi se pare suspectă alegerea unei caracterizări pozitive din aceste dosare cu atât de puțin timp înainte morții sale. Așadar, a murit pur și simplu? Și dacă da, cum? Organele de Poliție au constatat decesul la fața locului?

 Citiți ActiveNews: ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN