ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Singura postare care lămurește problema irlandezului "bețiv și drogat" care a pătruns în Casa Poporului/Palatul Parlamentului - în care numai un idiot congenital putea crede - este a unui fost polițist, actualmente parlamentar AUR.

Chiar în emisiunea de aseară am râs împreună cu Adriana Bahmuteanu pe tema asta. Cum putea un bețiv să escaladeze un balcon aflat la 4 metri înălțime și să ajungă direct în camera armelor și munițiilor a SPP-ului, aflată la etajul trei?! Iată și răspunsul care arată câte parale facem. Restul de interpretări, din punctul meu de vedere, sunt doar fumigene.

"Tare de tot irlandezul acela!

Da, mă refer la cel care a intrat în Parlament printr-o fereastră, sărind vreo patru metri până la primul balcon, după care a mers țintit exact la încăperea în care sunt păstrate armele personalului însărcinat cu paza clădirii.

Faptul că a intrat poate să pară prea puțin alarmant, dar să ajungi la etajul trei ( echivalentul etajului 6 la un bloc obișnuit) și să găsești exact încăperea cu armament, nu este la îndemâna oricui. Cei ce au fost prin clădirea în cauză știu cât de mare este, cât de multe încăperi are pe fiecare corp în parte și pe fiecare nivel. Nu ai cum să intri în acea clădire și să ajungi exact la etajul trei și exact la camera cu armament, decât dacă ești ”de meserie” și ai datele necesare pentru a nimeri încăperea cu arme și muniții.

Ca să vă dați seama cât de mare este miza protestului din fața Parlamentului pe 21 decembrie, gândiți-vă că șefii dispozitivului de jandarmi au fost aspru criticați pentru că nu au reprimat cu brutalitate manifestanții. Mai gândiți-vă că acei șefi sunt bănuiți de pactizare cu protestatarii și se caută schimbarea lor din funcție, dar mai trebuia o ”bomboană pe colivă” pentru a se dispune mazilirea.

Ca urmare, se ia un irlandez atletic de la serviciile secrete "prietene", este instruit, în nota obișnuită a tacticilor de diversiune ale spionilor, intră în Parlament și pune într-o lumină proastă dispozitivul de pază. În momentul prinderii se prezintă ca fiind beat și drogat. Convenabil, nu? A încurcat hotelul sau voia să meargă la un chef... Cum ar zice un amic : Prosteală pe față !

Așadar, iată cum se inventează un motiv să fie schimbați din funcție șefii de la jandarmi care nu mai dau ordin de reprimare violentă a demonstranților, dar și șefii de la Direcția Afaceri Interne din Parlament, care au nesocotit ordinul de a nu permite pe 21 decembrie accesul angajaților Parlamentului în clădire !
Da, se luase decizia de a se interzice accesul angajaților, urmând ca lipsa lor de la birouri să fie transformată în responsabilitatea AUR, care ar fi fost învinovățit de blocajul total al unei instituții a statului și, implicit, de atac la ordinea constituțională a statului român. Din fericire, oamenii din Direcția Afaceri Interne au capul pe umeri și nu au dat curs ordinului aberant, ci au dispus ca accesul personalului să se facă în mod normal.

Dureros este că serviciile secrete românești au înclinat steagul în fața unor forțe ostile. În mod normal, aveam la această oră o suită de guvernanți încătușați și anchetați pentru trădare.

În mod normal!"

George Badiu

PS Observați în știrile date de rețeaua televiziunilor securiste cum au legat incidentul cu irlandezul de intrarea protestatarilor în curtea Casei Poporului. Știe cineva dacă" irlandezul beat" mai este în țară, sau continuă să bea cu prietenii printr-o cârciumă din pădure?